1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 'KENDİMİ ATEŞE VERECEĞİM'
'KENDİMİ ATEŞE VERECEĞİM'

'KENDİMİ ATEŞE VERECEĞİM'

''İçişleri Bakanlığı önüne gidip kendimi ateşe vereceğim''

A+A-

Şehit çocuğu Mehmet Ereş, Eylül ayında devletten kiraladığı tarlaya yatırım yaptı, şimdi sözleşmesini iptal edip, tarlayı başkasına verdiler

Mehmet Ereş, Şehitler diyarı Sandallar köyünde ikamet ediyor. KKTC devleti geçtiğimiz yılın Eylül ayında kendisine tarla kiraladı. Ve bir yıllık da sözleşme yaptı.

“Sene dolunca geleceksin, sözleşme yenilenecek” diyen yetkililer, kiralamanın 6’ıncı ayında Mehmet Ereş’e bir mektup göndererek, sözleşmesinin iptal edildiğini bildirdi...

Başından kaynar sular dökülen Mehmet Ereş’e göre, kendinden alınanan bu  arazi, 80 yaşındaki bir vatandaşa verildi.

Araziyi icar ettikten sonra 180 adet büyük baş hayvan aldığını,bunlara barınak yaptığını belirten Mehmet Ereş, tüm yükümlülüklerini yerine getirdiğini, devlete yaklaşık 3 bin TL icar parası verdiğini, vergilerini ve sigortasını ödediğini ve bu 6 aylık sürede tarlaya masraf yaptığını söyleyen Mehmet Ereş, “şimdi hak sahibi olmadığımı iddia ederek, kira süresi dolmadan tarlayı elimden almak istiyorlar” dedi.

Yekililere başvurup, bunun düzeltilmesini isteyen Mehmet Ereş “kendilerine yarına kadar süre verdim. Düzeltmezlerse Cuma günü benzin bidonları ile İçişleri Bakanlığı önüne gidip kendimi ateşe vereceğim. Maalesef bu ülkede yaşamın tadı, tuzu kalmadı” şeklinde konuştu.

Devlet beni yok ediyor

Devletin kendisine yardım edeceğine, hayvanlarının aç kalmasına neden olduğunu belirten Mehmet Ereş, geçim kaynağının hayvancılık olduğunu ve bunun elinden alındığını söyledi.

Mehmet Ereş’in kardeşi hasan Ereş de kendilerine icar edilen arazinin daha sonra iptal edilmesine anlam veremediklerini, bunun nedenini öğrenmek için birçok yere başvurduğunu, hiçbirinden yanıt alamadığını söyledi.

Naimoğluları: Bu genç desteklenmeli

Hayvancılar Birliği Başkanı Mustafa Naimoğluları, Mehmet Ereş’in genç bir hayvancı olduğunu ve desteklenmesi gerektiğini söyledi. Naimoğluları, “Mehmet Ereş bu konuda beni arayıp, durumu anlattı. Ben de iki kez ilgili mercilerle görüşerek, yapılan yanlışın düzeltilmesini istedim” dedi.

Mustafa Naimoğluları “fakat ülkede bunun gibi birçok mağdur var. Yapılanları bizler de anlayamıyoruz” şeklinde konuştu.

Çerkez’e ulaşılamadı

Kira sözleşmesini fesheden Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi Müdürü Melih Çerkez’e ulaşamadığı için onun görüşleri yansıtılamadı.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.