1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KENDİNDEN BİR PARÇAYI SATIŞA ÇIKARDI...
KENDİNDEN BİR PARÇAYI SATIŞA ÇIKARDI...

KENDİNDEN BİR PARÇAYI SATIŞA ÇIKARDI...

KKTC'de yasak biliyorum ama ...

A+A-

Çocuklarına rahat bir gelecek sağlamak uğruna satışa çıkardı 

Ekonomik sıkıntılardan bunalan İsmail Gülaçtı çareyi böbreğini satışa çıkarmakta buldu. “Hem bir kişinin hayatını kurtarmış olacağım, hem de maddi sıkıntılarıma biraz olsun çare bulacağım” diyen Gülaçtı, tek böbrekle yaşamını sürdürmeye kararlı olduğunu söyledi.

Daralan ekonomik koşullar çaresizliğe iterken, bazı vatandaşların sıkıntıdan kurtulmak için farklı yöntemlere başvurduğu görüldü. Maddi sıkıntıdan kurtulma gerekçesiyle böbreğini satmak isteyen İsmail Gülaçtı, Star Kıbrıs’a şunları söyledi: “69 yaşındayım. 4 çocuğum var. Biri maddi sıkıntı içinde. Ben de emekli olduğum için yardımcı olamıyorum. O yüzden böbreğimi satmak istiyorum.

“HEM BİR KİŞİNİN HAYATINI KURTARIRIM, HEM DE SIKINTIDAN KURTULURUM”

Böbreğimi satarak hem bir kişinin hayatını kurtarmış olurum, hem de içinde bulunduğum sıkıntıdan kurtulurum. Bu yaşa kadar gelmişim. Tek böbrekle yaşayabilirim…” Kararının eşi ve çocukları tarafından da bilindiğini belirten Gülaçtı, “Önce itiraz ettiler ama vücut benim, karar benim” dedi.

“BURADA TAHLİL YAPILIR, NAKİL İÇİN BAŞKA YERE GİDEBİLİRİZ”

Gülaçtı, yaptığının yasal olmadığının hatırlatılması üzerine de şunları söyledi: “Ben bunu ciddi anlamda düşünüyorum. KKTC’de yapılmadığını biliyorum. Gerekirse burada tahlillerimiz yapılır, bir başka ülkede nakil gerçekleştirilir. Benim sayemde birinin hayata dönecek olması da büyük bir mutluluk.”

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.