1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KENDİNİ ALEVLERİN İÇİNE ATMAK İSTEDİ!
KENDİNİ ALEVLERİN İÇİNE ATMAK İSTEDİ!

KENDİNİ ALEVLERİN İÇİNE ATMAK İSTEDİ!

Kendini alevlerin içine atmak istedi;

A+A-

 

Alevler her şeyi yuttu

Gemikonağı’nda elektrik tellerinden sıçrayan kıvılcım nedeniyle başlayan yangında, bir mobilya atölyesi tamamen yandı, öğrenci yurdu olarak kullanılan iki katlı binanın yarısı kullanılamaz hale geldi

 

 

zaim1.jpg

ZARARI ÇOK BÜYÜK...

Elektrik tellerinin sürtünmesi sonucu çıkan yangında, mobilya atolyesi tamamen kül olan Kemal Zaim adeta yıkıldı. Yangın sırasında kendini alevlerin içine atan Zaim'e mani olamak ve teselli etmek için büyük çaba sarf edildi.

zaim2.jpg

Gemikonağı’nda dün öğleden sonra yangın paniği yaşandı. Elektrik tellerinin sürtünmesi dolayısıyla sıçrayan kıvılcımın başlattığı yangında, bir mobilya atölyesi tamamen yandı, daha önce kreş olarak kullanılan ancak şu anda Lefke Avrupa Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrencilerin yurt olarak kullandığı iki katlı bir binanın üst katı kullanılamaz hale geldi, bölgedeki elektrik direkleri yandı. Yangında herhangi bir can kaybı olmadı ancak, alevlere müdahale eden bir itfaiye memuru dumandan etkilenerek zor anlar yaşadı.

Gemikonağı – Bağlıköy kavşağı üzerindeki yangına, Güzelyurt İtfaiyesi, Gemikonağı İtfaiyesi, Orman Dairesi ve Sivil Savunma ekipleri müdahale etti özel su tankeri sahipleri ile vatandaşlar da destek verdi. Yoğun uğraşlar yaklaşık 2 saatte kontrol altına alınan yangın nedeniyle Gemikonağı-Yedidalga anayolu uzun süre trafiğe kapatıldı.

Atölyeden ayrıldıktan 15-20 dakika sonra yangın çıktı

Hafta sonu olmasına rağmen dün atölyesinde çalıştığını belirten Kemal Zaim, KIBRIS’a yaptığı açıklamada, saat 15.30’da atölyeden ayrılarak stres atmak için ava gittiğini, daha sonra eşinin kendisini arayarak “Yandık-bittik” diyerek yangını haber verdiğini söyledi.

Zaim, atölyesinin sadece Devlet Emlak Malzeme Dairesi’ne 40-50 Bin TL’lik bir sigortası olduğunu, zararının ise 1 buçuk Milyon TL civarında olduğunu söyledi.

Yangını duyunca olay yerine koştu ama…

Yangın haberini alır almaz hemen işyerine koşan Kemal Zaim, ekmek teknesinin yandığını görünce adeta yıkıldı. Alevlerin tamamen sardığı atölyesine girmeye çalışan Zaim güçlükle engellenirken, yüreği yanan adamı teselli etmek vatandaşlara düştü.

Öğrenciler sokakta kaldı

Eski milletvekillerinden Kutsal Tokatlıoğlu’na ait olan ve daha önce kreş olarak kullanılan, şimdi ise alt katı bir ailenin kirasında olan, üst katı ise LAÜ’de okuyan bazı öğrencilerin yurt olarak kullandığı iki katlı bina da yangından etkilendi.

Mobilya atölyesindeki yanıcı maddelerin patlamasıyla daha da büyüyen alevler, iki katlı binaya da sıçradı. Önce çatısı tutuşan binanın ikinci katı kullanılamaz hale geldi. Yurtta kalan öğrencilerden bazıları diğer eşyalarının yanı sıra kimlik ve pasaport gibi değerli evraklarının da yandığını belirterek, üniversite yönetiminden evraklarının yenilenmesi ve kalacak yer bulmaları konusunda kendilerine yardımcı olmasını istedi. Sokakta kalan öğrencilere yine öğrenci olan arkadaşları sahip çıktı ve kalacak yer sorunu çözülene kadar arkadaşlarını kendi oda ve evlere aldı.

Gökyüzü kara dumanla kaplandı

Saat 15.40 sıralarında başlayan ve yaklaşık 2 saatte güçlükle kontrol altına alındıktan sonra saatlerce soğutma çalışmaları yapılan yangın nedeniyle Gemikonağı ve Yedidalga bölgelerinde gökyüzü kapkara dumanla kaplandı.

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya ve Güzelyurt İtfaiye Şube Müdürü Halil Yarıcıoğlu da olay yerine giderek incelemelerde bulundu, söndürme çalışmalarını yerinde izledi.

zaim3.jpg

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.