1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. KENDİNİ TESTİS TORBASINDAN ÇİVİLEMİŞTİ!
KENDİNİ TESTİS TORBASINDAN  ÇİVİLEMİŞTİ!

KENDİNİ TESTİS TORBASINDAN ÇİVİLEMİŞTİ!

Kendini testis torbasından çivilemişti!

A+A-

Rusya’nın sıra dışı eylemleri ile tanınan performans sanatçısı Pyotr Pavlensky, Kiev’deki protesto eylemlerine verdiği destek sebebiyle bir kez daha yargılanıyor.

Daha önce Pussy Riot üyelerinin tutuklanmasını protesto etmek amacıyla ağzını dikerek ‘Sustum!!’ adlı performansı gerçekleştiren Rus sanatçı Pyotr Pavlensky’nin başı bu defa Ukrayna süreciyle ilgili dertte.

Olay, St. Petersburg’da gerçekleşti. Pavlensky, Kiev’deki protesto eylemlerini andıran bir performans gerçekleştirerek desteklemek amacıyla iki arkadaşıyla birlikte hazırlık yaptı. Sonrasında da tıpkı Kiev’de protesto eylemlerinin kalbi haline gelen ‘Maidan’daki gibi art arda lastik yaktı ve performansına ‘Freedom (Özgürlük)’ adını verdi. Kısa süre sonra polisin müdahalesi ile gözaltına alınan Pavlensky ve iki arkadaşı, 24 Şubat’ta mahkemeye çıkarıldı. Pavlensky’nin ceza alıp almayacağına dair henüz bir karar verilmedi.

Sıra dışı eylemlere imza atan Pavlensky, kendini Kızıl Meydan’da testis torbasından yere çivilemiş ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.