1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “KENDİSİ 10 KATLI BİNA YAPTI”
“KENDİSİ 10 KATLI BİNA YAPTI”

“KENDİSİ 10 KATLI BİNA YAPTI”

“Buna kargalar bile güler” “12 YILDA SEN NİYE YAPMADIN?”:

A+A-

 

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, hakkında icraat yapmadığı suçlamasında bulunan eski Belediye Başkanı Sümer Aygın’a sert çıktı:

“12 YILDA SEN NİYE YAPMADIN?”:

Girne kentinin ihtiyacı olan Girne İmar Planı konusunda, gazetemize açıklamalarda bulunan Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, hakkında icraat yapmadığı suçlamasında bulunan eski Belediye Başkanı Sümer Aygın’a sert çıktı ve  ‘sen 12 yıl belediye başkanıydın, imar konusunda, niçin bu kötü gidişata dur demedin?’ diye sordu.

BAKANLIK VE ŞEHİR PLANLAMA UMURSUZ:

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, “Ben 3 Temmuz’da seçildim. İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, beni 24 Temmuz’da ziyaret etti ve Teberrüken Bey’e, önceliğimin Girne’deki imar planı olduğunu söyledim. ‘Eğer bu konuda sıkıntılar varsa, ben Şehir Planlama Dairesi’ne, onların belirleyeceği iki mimar mühendisin parasını ödemeye hazırım’ dedim. Ardından Şehir Planlama Dairesi Müdürü Ertan Öztek’i ziyaret ettim. O’na da aynılarını söyledim, halen daha bekliyoruz. Ben daha ne yapayım?” dedi.


Girne kentinin ihtiyacı olan Girne İmar Planı konusunda, Detay’ın haberine göre, açıklamalarda bulunan Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, eski Belediye Başkanı Sümer Aygın’ın hakkında icraat yapmadığı suçlamalarına sert tepki gösterdi. Güngördü, ‘sen 12 yıl belediye başkanıydın, imar konusunda, niçin bu kötü gidişata dur demedin?’ diye sordu.

Eski belediye başkanı Sümer Aygın’ın, kendisinin de ortağı olduğu 10 katlı bina inşaatı yaptığını söyleyen Güngördü, “Sümer Aygın, 12 yıllık belediye başkanı olarak hiçbir tedbir almadı. Ailesinin fertlerine ve kendisinin de ortak olduğu 10 katlı binalar yaptı. Şimdi ‘6 aylık belediye başkanı bir şey yapmaz’ diyor” dedi. Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, hakkındaki suçlamalar ve imar konusunda şunları aktardı:

“SÜMER AYGIN BUNLARI NİYE YAPMADI?”
“12 yıl sürekli belediye başkanlığı yaptı, hiçbir tedbir almadı. Girne’de apartman iznini 10 kata çıkardılar. Mahkemeden gidip bir ara emri almadı, Yüksek İdare Mahkemesi’nden ‘bu emirname geçersizdir’ diye bir karar çıkartmadı, Belediye Meclisi’nde ciddi tedbirler almadı, bir avukat tutup savunmadı, şimdi ‘yeni belediye başkanı hiçbir şey yapmadı’ diyor. Ben de soruyorum; yetki sendeyken bunları niye yapmadın? Bekledin istediklerini ailene ve kendine yapasın, sonra da ‘6 aylık belediye başkanı bir şey yapmaz’ diyeceksin. Buna kargalar bile güler.

“BAKANLIK VE ŞEHİRCİLİK’LE GÖRÜŞTÜM, HALEN BEKLİYORUM”
“Ben 3 Temmuz’da seçildim. İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, beni 24 Temmuz’da ziyaret etti. Ve ben Teberrüken Bey’e, benim önceliğimin Girne’deki imar planı olduğunu söyledim. ‘Eğer Şehircilik’in bu konuda sıkıntıları varsa, ben Şehir Planlama Dairesi’ne, onların belirleyeceği iki mimar mühendisin parasını ödemeye hazırım’ dedim. Ben bunu, Şehirciliğin Bakanı’na söyledim, daha kime söyleyeceğim? Ardından yazı yazdım. Ardından Şehir Planlama Dairesi Müdürü Ertan Öztek’i ziyaret ettim. Ertan Bey’e de aynılarını söyledim, hatta 3-4-5 Ekim de bayramdı, ‘Bayramdan sonra oturup konuşalım’ dedi, halen daha bekliyoruz.”

12y.jpg

“12 YILDA NİYE HİÇBİR TEDBİR ALMADI”
“Sümer Aygın, 12 yıllık belediye başkanı olarak hiçbir tedbir almadı. Ailesinin fertlerine ve kendisinin de ortak olduğu 10 katlı binalar yaptı. Şimdi bu belediye başkanı bir şey yapmaz diyor. Bu konuda bugünlerde zaten basın açıklaması yapıyorum. Çok üzüldüm, çok rencide oldum. Bu konuda bir gazete de tek taraflı haber yaptı. Onlara da ayrıca sitemimi bildireceğim. Sümer Aygın’ı arayıp konuştular, beni arayıp bana sormadılar.”

“KENDİSİ 10 KATLI BİNA YAPTI”

Bilindiği gibi, UBP Hükümetinin 2011 yılı Nisan ayında çok katlı binaların yapımına olanak sağlayan yasasına şiddetle karşı çıkan ve bu uğurda eylemler yapılmasına önderlik eden Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın’ın da hissesinin bulunduğu ve aynı zamanda ikamet ettiği evinin yakınındaki araziye 10 katlı bir inşaat yapıldığı gündeme geldi.

Yine bu konuda bir dönem, Emtan Tower adlı bir şirkete, Sümer Aygın’ın, kendi arazisi üzerine 10 katlı inşaat izni verdiği iddiaları da gündeme geldi.

“İMAR PLANINA İHTİYAÇ VAR”
“Girne’nin ihtiyacı olan Girne imar planıdır. Girne’yi gelecek nesillere doğru devretmek için planlı gelişmesi lazım. Sorun bina meselesinden ziyade, şehirlerde kullanımlar da önemlidir. Emirname’nin iptali zamanında yapılmadı, şimdi zaman da geçti. Ben demokrasiye inanmasam, halkın düşüncelerine inanmasam, kent kurultayı yapar mıydım? Bağımsız belediye başkanıyım ve bu kenti diğer paydaşlarla birlikte yürütmek isterim dedim.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.