1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KENDİSİNE ENGEL OLUNDUĞUNU ÖNE SÜRDÜ
KENDİSİNE ENGEL OLUNDUĞUNU ÖNE SÜRDÜ

KENDİSİNE ENGEL OLUNDUĞUNU ÖNE SÜRDÜ

Bakanlık yetkilisi iddiaları yalanladı;

A+A-
Hakkımı sonuna kadar arayacağım

Yedi yıldır Güney Kıbrıs’tan devlet izni ile hastanelere ve birçok işyerine verilmek üzere gaz ithal ettiğini kaydeden ‘Linde Gaz’ın işletmecisi Gürsel Koçak, mayıs ayında izninin yenilenmediğini, kendisine engel olunduğunu öne sürdü

Hastaneler, gıda üretim şirketleri ve birçok yerde kullanılan helyum, azot gibi gaz dağıtım işi yapan “Linde Gaz” isimli işyerinin işletmecisi olan Gürsel Koçak, 2007 yılından beridir Güney Kıbrıs’tan devlet izni ile hastanelere, kliniklere ve birçok işyerine verilmek üzere gaz ithal ettiğini ancak mayıs ayında izninin yenilenmediğini belirtti.

Konunun mahkemeye de intikal ettiğini kaydeden Gürsel Koçak, konuştu ve hakkını sonuna kadar arayacağını ifade etti.

Tüzük değişikliğine gidileceği için izinlerinin onaylanmadığının iddia edildiğini aktaran Koçak, yazılı bir açıklama yaparak tepkisini dile getirdi.

Koçak’ın açıklaması şöyle:
“Hükümet kurulduğu günden itibaren gerek tabanı gerekse hükümet ortağı ile sürekli sorun yaşayan DPUG Başkanı Sayın Serdar Denktaş ve ekibi; Hüda Hüdaverdi, İsmail Arter ve Orçun Kamalı; tabanın istifalarına engel olamazken bu kez de bir milletvekilinin istifasını önlemek için 2007’den beri düzenli olarak Güney Kıbrıs’tan özellikle hastanelere ve birçok işyerlerine hizmet veren ‘Linde Gaz’ın izinlerini 9 Mayıs 2014 tarihinden itibaren yenilememiştir.

Konu basınla paylaşıldığı gibi mahkemeye de intikal etmiştir. İzinlerin durdurulma gerekçesini öğrenmek amacı ile İyi İdare Yasası’na atıfta bulunarak, konu hakkında Başbakan Yardımcılığı’na bağlı Ticaret Dairesi Müdürlüğü’nden yazılı bilgi istenmiştir. Tarafımıza bugün (dün) sunulan ekteki resmi belgede de görüldüğü gibi Ticaret Dairesi Müdürü Sayın Orçun Kamalı’nın da yasalara göre değil aldığı talimatlara göre vermiş olduğu cevap maalesef hükümetin ciddiyetine tarafımızca rastlanmamıştır. Belli ki Sayın Serdar Denktaş tabanının istifalarını engelleyemezken bir milletvekilinin kardeşine rant sağlamak ve tekelciliği yaratmak adına 7 yıldır devlete karşı tüm mükellefiyetlerini yerine getiren ‘Linde Gaz’ın aleyhine mevzuat değişikliğini bile göze almıştır. Bir DPUG milletvekilinin ‘partiden istifa ederim, Mağusa Belediye Başkan Adayı İsmail Arter’i desteklemeyeceğim’ şeklinde tehditler savurduğu yönündeki duyumların kulağımıza gelmiş olması, bizleri ve toplumun tüm kesimini derinden üzmekte ve siyasetçiye olan inancımızı sarsmaktadır.

Konu ile ilgili üyesi olduğumuz Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın yapılmış olan bu haksızlığın ve partizancılığın önüne geçmesi adına bir an önce tepkisini ortaya koymasını beklemekteyiz.”

Bakanlık yetkilisi: İddialar doğru değil

Bir bakanlık yetkilisi ise, “bir DPUG milletvekili ile ilgili” ortaya atılan iddiaların doğru olmadığını söyledi. Şikayetçi tarafa, başvurunun, mevzuat değişikliği nedeniyle bekletildiği bilgisinin verildiğini belirten yetkili, gerçekle bağdaşmayan iddialar ortaya atılmasını doğru bulmadığını belirtti.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.