1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KENDİSİNİ DÖVEN POLİSİ TEŞHİS ETTİ
KENDİSİNİ DÖVEN POLİSİ TEŞHİS ETTİ

KENDİSİNİ DÖVEN POLİSİ TEŞHİS ETTİ

Kendisini döven polisi teşhis etti

A+A-

Ziyamet Karakolu’nda darp edilen 70 yaşındaki Zeki Yorgancıoğlu, İskele Savcılığı’ndaki tanıtma merasiminde karakoldaki polislerle yüzleştirildi. Zeki Yorancıoğlu, önünde dizilen polislerden kendisini darp edenin Çavuş Mehmet Özcan olduğunu söyledi. Teşhis edilen polisin Lefkoşa’ya nakledildiği öğrenildi.
 
Elmas TOKAY

Mehmetçik’te kısa bir süre önce meydana gelen cinsel taciz olayıyla ilgisi olmadığı halde Ziyamet Karakolu’na götürülen ve bir polis çavuşu tarafından darp edilen 70 yaşındaki Zeki Yorgancıoğlu, İskele Savcılığı’nda düzenlenen tanıtma merasiminde karakolda görev yapan polislerle yüzleştirildi.

Yorgancıoğlu, İskele Savcılığı ve Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Denetleme Kurulu’nun önünde, kendisini darp eden polis çavuşu Mehmet Özcan, ile olay anında karakolda olan polisleri savcıya ve denetleme kurluna gösterdi. Tanıtma merasiminin ardından Yorgancıoğlu, İskele Savcılığı’na polis çavuşu Özcan hakkında suç duyurusunda bulundu. İskele Savcılığı’nda dün yapılan tanıtma merasimini ZekiYorgancıoğlu’nun oğlu Ali Yorgancıoğlu da doğruladı. Yorgancıoğlu, babasının bu olayında her zaman yanlarında olan Avukatları Öncel Polili ve Tağmaç Bilgehan’a da teşekkür etti.

Bu arada Zeki Yorgancıoğlu’nu darp etmekten suçlanan polis çavuşu Mehmet Özcan’ın Lefkoşa’ya tayin edildiği öğrenildi.

Avukat Polili: Bağımsız bir kurul araştırmalı

Zeki Yorgancıoğlu’nun avukatı ve İnsan Hakları Vakfı Hukukçusu Öncel Polili, KIBRIS Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, KKTC Başsavcılığı’nın ve Polis Genel Müdürlüğü’nün şu ana kadar yaptığı işlemden memnun olduklarını belirtti. İleride bu davayla ilgili PGM’nin işveren olarak davalı olması halinde, savcılığın, polisi savunması gerekeceğini ve taraf olacağına dikkat çeken Polili, bu soruşturmayı, bağımsız ve tarafsız bir kurumun araştırması gerektiğini vurguladı. Polili, ancak bunun için de yasalarda yeni düzenleme yapılması gerektiğine de dikkat çekti.

Ceza yasamızda işkenceyle ilgili bir suç olmadığını kaydeden Avukat Polili, yasada, vücuttaki hasara bağlı olarak sadece “darp” ve “ciddi darp” suçlarının bulunduğunu belirtti.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.