1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KENTE YAKIŞIR BİR FESTİVAL
KENTE YAKIŞIR BİR FESTİVAL

KENTE YAKIŞIR BİR FESTİVAL

Güzelyurt'ta şenlik gibi festival

A+A-

Güzelyurt Belediyesi tarafından, 37. Güzelyurt Portakal Festivali önceki akşam başladı. Narenciyeyi ön plana çıkarma ve narenciye ürünlerinin tüketimini artırma hedefiyle düzenlenen festival 17 gün sürecek.
Güzelyurt Kurtuluş İlkokulu’ndan başlayarak Festival Parkı’na kadar süren kortej yürüyüşünü, Açık Amfi Konser Alanı’ndaki Çin Sirki Akrobasi gösterileri ve ateş dans gösterileri izledi.
Daha sonra festivalin açılış konuşmasını yapan Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ile açılışa katılan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Meclis Başkanı Siber Siber, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün ve TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça da birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından festivalin açılışını simgeleyen sembolik kurdele kesimi yapıldı.

Kalıcılığı sağlayacak yatırımlar

Mahmut Özçınar konuşmasında Güzelyurt’ta 37 yıllık geleneği sürdürmek ve kente yakışır bir festival düzenlemek için uğraştıklarını belirterek, tüm sorunlara rağmen bölgede kalıcılığı sağlayacak yatırımlar yapmayı sürdüreceklerini söyledi.  Özçınar, Güzelyurt hakkındaki gelecekle ilgili belirsizlik ifadesini kaldırıp kentte yaşama kararlığını gösterecek çalışmalar yapacaklarını da savundu.
UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün de Güzelyurt Portakal Festivali’nin festivallerin markası haline geldiğini kaydederek, festivallerin yerel ürünlerin tanıtılması, bölge halkının kalkınması ve kültürün gelecek kuşaklara aktarılması açısından önemine dikkat çekti.

Akça: Narenciyedeki yenilemeyi finanseye hazırız

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça da narenciyenin hem Güzelyurt’u, hem de Kuzey Kıbrıs’ı temsil ettiğini söylediği konuşmasında, önümüzdeki dönemde Türkiye’den gelecek su ile birlikte narenciyenin ürün çeşitliliği ve kalitesi, gıda sanayiye aktarımı ve taze meyvenin dış piyasalara ulaşması açısından bir yenilenmeye ihtiyacı olduğuna işaret ederek, ‘biz böyle büyük bir projeyi finanse etmeye hazırız’ diye konuştu.
Akça ayrıca, KKTC’de giderek çeşitlenen ve zenginleşen festivallerin önemli bir ihtiyacı karşıladığını belirterek, ülkedeki festivaller arasında portakal festivalinin adına ve adaya en fazla yakışan isim olduğunu söyledi.
Meclis Başkanı Sibel Siber de festivallerin en önemli ortak noktasının sevgi dostluk, kardeşlik ve barış olduğunu kaydederek, festivallerin sadece yaz akşamlarına keyif getiren bir eğlence değil kültür, sanat, doku ve bizden bir parça olduğunu vurguladı.

Eroğlu’ndan politik mesajlar

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise konuşmasında politik mesajlar da verdi. Eroğlu, “Bir yere sahip çıkarsanız, başkaları o yere sahip çıkma gayretine girmez” diyerek, bazılarının söylediğinin aksine Güzelyurt’un gözden çıkarılmadığını savundu.
Eroğlu, 37 yıldır Güzelyurt’ta yapılan Portakal festivalinin çoğuna katılma fırsatı bulduğunu anımsatarak, Belediye Başkanı Mahmut Özçınar’ın bölgeye sahip çıkan sözlerinden ve Güzelyurt’u vatan, yaşanacak yer olarak benimseyenlerin bir araya gelişinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Her geçen gün hükümetlerin Güzelyurt’ a verdiği önemin arttığını kaydeden Eroğlu, Güzelyurt’ta istenen turizm yatırımları olmasa da, bölgede 2 üniversite bulunduğunu ve yeni yatırımların sürdüğünü söyledi.
Eroğlu, daha sonra Amfi Tiyatro Sergi Salonu’nda yer alan ‘Turuncunun Büyüsü’ adlı fotoğraf sergisinin açılışını da gerçekleştirdi.
37. Güzelyurt Portakal Festivali, çeşitli etkinliklerle 20 Temmuz’a kadar sürecek.

festiguz-32.jpg

KIBRIS

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.