1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. KENYA’DA KATLİAM: 49 ÖLÜ
KENYA’DA KATLİAM: 49 ÖLÜ

KENYA’DA KATLİAM: 49 ÖLÜ

Kenya’da katliam: 49 ölü

A+A-

Cihatçı Eş Şebab örgütü ‘Kenya ordusunun Somali’yi işgali’ nedeniyle sahil kasabası Mpeketoni’ye 50 militanla baskın düzenledi. Kenya ‘resmi savaş alanı’ ilan edildi

Somali’de hükümeti ortadan kaldırmak için savaşan cihatçı örgüt Eş Şebab, Kenya’da sahil kasabası Mpeketoni’ye baskın düzenledi. El Kaide bağlantılı Eş Şebab, 49 kişinin öldüğü saldırıyı üstlenirken “Kenya’yı, ordunun Müslüman topraklarını işgal ettiği ve Müslüman alimleri öldürdüğü gerekçesi ile resmen savaş alanı ilan ettiğini” duyurdu.

Turistler gelmesin’
Örgütten yapılan açıklamada “Kenya’ya gelen turistlere şunu söylüyoruz: Kenya artık resmi savaş alanıdır. Güvenliklerini düşünen yabancılar Kenya’dan uzak durmalıdır ya da aptallıklarının cezası çekerler” ifadeleri yer aldı.

Kenya ordusu 22 bin kişilik Afrika Gücü içerisinde Eş Şebab’a karşı savaşıyor. Yaklaşık 50 ağır silahlı militanın pazar gecesi geç saatlerde geldiği; turistik merkez Lamu yakınlarındaki Mpeketoni’de önce karakola saldırıldı.

Daha sonra otel ve kafelerde maç seyredenlerin üzerine ateş açıldığı kaydedildi. İki otel de ateşe verildi.  

Saldırıdan kurtulan görgü tanıkları, militanların önce İslamiyet ile ilgili sorular sorduğunu, yalnızca cevap veremeyenleri öldürdüklerini anlattı.


Türkiye de meşru hedef
Temmuz 2013’te Eş Şebab Mogadişu’da Türk büyükelçiliğine düzenlediği intihar saldırısında bir Özel Harekat polisi ölmüştü. Şubat ayı sonunda, Somali’ye yardım çabaları nedeniyle ‘Türkleri meşru hedef’ ilan eden Eş Şebab Sözcüsü Şeyh Ali Deere “Müslüman halkın en büyük düşmanı Hıristiyan birliği NATO ve onun parçası olan Türkiye’dir” açıklamasını yapmıştı. Somali merkezli Eş Şebab, komşu Kenya’ya geçerek çok sayıda saldırı düzenliyor.

Eş Şebab örgütü geçtiğimiz yıl eylül ayında Kenya’da bir alışveriş merkezine gerçekleştirdiği saldırı ile gündeme oturmuştu. Saldırıda aralarında Türk kökenli Hollanda vatandaşı olan 8 aylık hamile Elif Yavuz’un da olduğu 59 kişi hayatını kaybetmişti.

Milliyet

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.