1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KERMİYA PARKI'NDA OYUNCAĞA BENZEYEN FARE ZEHİRLERİ! İKİ ÇOCUK HASTANEYE KALDIRILDI!
KERMİYA PARKI'NDA OYUNCAĞA BENZEYEN FARE ZEHİRLERİ! İKİ ÇOCUK HASTANEYE KALDIRILDI!

KERMİYA PARKI'NDA OYUNCAĞA BENZEYEN FARE ZEHİRLERİ! İKİ ÇOCUK HASTANEYE KALDIRILDI!

Kermiya Çocuk Parkı’na bırakılan ve oyuncağa benzeyen ‘fare zehirleri’ paniğe neden oldu; iki çocuk hastaneye kaldırıldı.

A+A-

Lefkoşa’da 9 Eylül İlkokulu’nun arkasındaki Kermiya Çocuk Parkı’na bırakılan ve yemişe benzeyen ‘fare zehirleri’ paniğe neden oldu. Parkta oyun oynarken, yeşil renkli fare zehrinin ne olduğunu anlamayan ve “tadına bakan” 8 yaşındaki iki çocuk, hastaneye kaldırıldı.

Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 8 yaşındaki Y.D ile ayni yaştaki D.P isimli iki çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Çocuklar, yeşil renkli fare zehrini toplayarak, Dört İşlem Eğitim Merkezi’ne götürdü. Öğretmenlerin, çocukların ellerindeki zehiri fark etmesiyle büyük bir panik yaşandı. Dört İşlem Eğitim Merkezi’nin sorumluları aileleri arayarak konuyla ilgili bilgi verdi.

8 yaşındaki Y.D’nin annesi Fatma D., Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin Acil Servisi önünde KIBRIS’a konuşarak, büyük bir tehlike atlattıklarını açıkladı.

Fatma D., 9 Eylül İlkokulu’nda okuyan oğlunun okul çıkışında arkadaşları ile birlikte Kermiya Çocuk Parkı’nda oynadıklarını ve parka bırakılan yeşil renkli fare zehrini arkadaşları ile birlikte toplayıp okul çantalarına koyarak, Dört İşlem Eğitim Merkezi’ne götürdüklerini anlattı.

“Bazı çocuklar zehrin tadına baktı”

Endişe içinde konuşan Fatma D., “Çocuklar, Dört İşlem Eğitim Merkezi’ne götürdükleri fare zehri ile oynamaya başladı. Bazı çocuklar tadına baktı. Zehri ellediler ve kokladılar. Dershane öğretmenleri olayı fark etti ve tüm velileri arayarak bilgilendirdiler” dedi.

Fatma D., büyük panik yaşadıklarını ve hemen çocuklarını alarak hastaneye götürdüklerini söyleyerek şöyle devam etti:

“Belediye parktaki çöpleri toplayacağına parkın ortasına fare zehri bıraktı. Bu kadar büyük bir ihmal olamaz. Yaklaşık 30 çocuğun temas ettiği bu etkili fare zehiri çocuklarımızın hayatına kast etmiştir. Ölüm olabilirdi. Bu iş şaka değil. Çocuk parkına fare zehrini gelişigüzel bırakmaları büyük sorumsuzluk. Çok şükür çocuklarımızın durumu iyi. Üç saat müşahede altında kalacaklar. Fare zehrini çiğneyip yutmadıkları için hayati tehlikeleri yok. Şekere benzeyen bu zehri yiyen çocuklar da olabilir. Niye bu zehir bu şekilde çocuk parkına atıldı? Sorumluları bize açıklama yapmak zorundadır”

 

Kaynak: Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.