1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KERMİYA’DA PARK SORUNU DEVAM
KERMİYA’DA PARK SORUNU DEVAM

KERMİYA’DA PARK SORUNU DEVAM

Kermiya’da park sorunu devam

A+A-

Duygu ALAN

Kermiya’da sosyal konutlarda yıllar önce belediye tarafından inşa edilen oyun parkındaki sorunlar defalarca gündeme getirilmesine karşın bir türlü aşılamadı.

İki kısımdan oluşan oyun parkında, parkın bir tarafındaki oyuncaklar fonksiyon dışı, demirleri pas içerisinde, oyuncakların kauçuk olması gereken zemini ise otlarla örtülü.

Parkın içerisinde bulunan banklar oturulabilir durumda değil, tamamı kırık dökük. Bu kısma gereken bakım yapılırsa Kermiya’da ikamet eden çocuklar parklarına yeniden kavuşabilir.

Oyun parkının diğer kısmında bulunan oyuncak ve banklardan ise geriye sadece birkaç demir yığını kaldı.

Bölge halkı durumdan şikayetçi

Kermiya’da halk, özellikle oyun çağında çocuğu olan ebeveynler, yetkililerin konuya ilgisiz olduğundan şikayet etti.

Kermiya’da vatandaşlar, “Birçok kez yetkililere çağrıda bulunduk, basına konuştuk ancak bölgemizdeki tek oyun parkı kurtarılamadı. Oyun parkı adeta kaderine terk edildi. Çocuklarımız, salıncaklara binmek, kaydıraklarda kaymak istiyor ve biz sitede kullanılır durumda bir park olmadığından çocuklarımızı başka parklara götürmek zorunda kalıyoruz” dedi.

Kermiya’da halk, “Oyuncaklara iki çivi çakıp, demirleri boyamak, zemine kauçuk döşemek bu kadar mı zor veya çok mu para ister” diye sitem etti.

“Geceleri tehlikeli”

Bölge halkından bazı kişiler de oyun parkının geceleri bazı gençlere içki içip, madde kullanıp, fuhuş yapmaları için ev sahipliği yaptığını iddia etti.

Bölge halkı, “Madem yetkililer bu parktan vazgeçti o zaman kalan kırık dökük oyuncakları, demir iskeleleri de alsın boş alanı da değerlendirsin. Bölgede de gece saatlerinde polis devriyesi olsun. Çoluk çocuk, genç yaşlı birçok nüfusu olan Kermiya Sosyal Konutlarında ne uyuşturucu kullanılmasını ne de fuhuş yapılmasını istemiyoruz” diye konuştu.

Havadis

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.