1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. KERRY, KENYA’DAKİ SALDIRIYI SERT DİLLE KINADI
KERRY, KENYA’DAKİ SALDIRIYI SERT DİLLE KINADI

KERRY, KENYA’DAKİ SALDIRIYI SERT DİLLE KINADI

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, cumartesi günü Kenya'nın başkenti Nairobi'deki bir alışveriş merkezine düzenlenen silahlı saldırıyı sert dille kınadı.

A+A-

ÖLEN VE YARALANANLAR ARASINDA ÇOK SAYIDA YABANCI VAR
     
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, cumartesi günü Kenya'nın başkenti Nairobi'deki bir alışveriş merkezine düzenlenen silahlı saldırıyı sert dille kınadı.
     
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantılarına katılmak için New York'ta bulunan Kerry, Somali dışişleri bakanı ile görüşmesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırganları "acımasız, masum insanların yaşam hakkını umursamayan teröristler" olarak niteledi.
     
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, Nairobi'de bulunan Amerikalı askeri ve sivil personelin Kenyalı yetkililere destek verdiğini belirtti.
     
Öte yandan, ordunun Westgate Merkezi'nde 2 gün süren saldırıyı sona erdirmek için düzenlediği operasyonda Somali'de faaliyet gösteren Eş-Şebab örgütüne üye saldırganların alıkoyduğu rehinelerden çoğunun kurtarıldığı bildirildi.
     
Saldırıda yaşamını yitiren ve yaralananlar arasında çok sayıda yabancı da bulunuyor.
     
Yetkililer, iki Hindistan, üç İngiltere, iki Fransa, bir Güney Afrika, biri diplomat olmak üzere iki Kanada, bir Hollanda,  bir Çin ve bir Avustralya vatandaşının saldırıda yaşamını yitirdiğini kaydetti.
     
Dünyaca ünlü Ganalı şair Kofi Awoonor'un da saldırının kurbanları arasında yer aldığı bildirildi. Awoonor, aynı zamanda ülkesini Brezilya, Küba ve Birleşmiş Milletler'de de büyükelçi olarak temsil etmişti.
     
Yaralananlar arasında ise dört Hindistanlı, beş Amerikalı ve bir Yeni Zelandalı bulunuyor.
     
Nairobi'deki Westgate Merkezi'ne cumartesi günü yerel saatle 12.00'de giren bir grup silahlı saldırganın sivil halkın üzerine el bombaları fırlatması ve otomatik silahlarla ateş açması sonucu 68 kişi yaşamını yitirmiş, en az 175 kişi yaralanmıştı.
     
Saldırıda ölenler arasında yeğeni ile yeğeninin nişanlısının da bulunduğunu belirten Kenya Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta, devlet televizyonundan halka seslenirken, "Nereye kaçarlarsa kaçsınlar saldırganları yakalayacağız. Bu çirkin saldırının sorumluları, hak ettikleri cezayı alacaklar" ifadesini kullanmıştı.
     
Somali'de faaliyet gösteren Eş-Şebab örgütü, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada, saldırıyı Kenya'nın Somali'deki askeri varlığını protesto etmek için düzenlediklerini belirtmişti.
     
Somali'nin güneyinde 2011 yılından bu yana yaklaşık 4 bin Kenyalı asker bulunuyor.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.