1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. KERRY'NİN NOBLE'DE 1 MİLYON DOLAR HİSSESİ VAR!
KERRY'NİN NOBLE'DE 1 MİLYON DOLAR HİSSESİ VAR!

KERRY'NİN NOBLE'DE 1 MİLYON DOLAR HİSSESİ VAR!

Kerry'nin Noble'de 1 milyon Dolar hissesi var!

A+A-

 

ABD Dışişleri Bakanı Kerry’nin mal beyanında Noble Energy’de 1 Milyon dolar değerinde hissesiyle birlikte 23 farklı enerji şirketinde de hissesi olduğu ortaya çıktı…

Ünlü İsrail Gazetesi Haaretz, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’in Rumların ve İsrail'in iş yaptığı enerji şirketi Noble Energy’de 2013 itibariyle 1 Milyon Dolarlık hissesi olduğunu, bunun da ‘mal beyanında’ ortaya çıktığını yazdı…

Haaretz Gazetesi, güvenilir kaynağına dayandırdığını ifade ettiği haberinde ayrıca Kerry’nin NOBLE’in İsrail gazı üzerinden bölgedeki diğer ülkelerle anlaşabilmesi yönünde perde arkasında çalışmalar yürüttüğüne de dikkat çekti.

Gazeteye göre İsrail’de karada ve denizdeki sondaj çalışmalarını tekelinde bulunduran NOBLE ve DELEK’in bir tekel olarak kalacağı öngörüsüne yer verilirken; iki şirketin İsrail devletinin tekeli zayıflatacak herhangi bir karar vermesi durumunda konuyu yargıya taşıyacağı bilgisine de yer verildi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin mal beyanında Noble Energy’de 1 Milyon dolar değerinde hissesiyle birlikte 23 farklı enerji şirketinde de hissesi olduğu ortaya çıktı…

Haaretz, bir web sitesinin iddiasına dayanarak yayımladığı dünkü haberinde ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’in Rumların ve İsrail'in iş yaptığı enerji şirketi Noble Energy’de 2013 itibariyle 1 Milyon Dolarlık hissesi olduğunu, bunun da ‘mal beyanında’ ortaya çıktığını yazdı.

Haberde İsrail’in bu iddia ile sarsıldığı, çünkü Keryy’nin daha önce İsrailli yetkililere İsrail gazının ihracatı için Mısır ve Ürdün’le bir anlaşma için aracı olduğu da hatırlatıldı. Öte yandan Mısır ve Ürdün baskısına dönemin bakanlık Sözcüsünün de dâhil olduğu belirtildi.

İmtiyaz istediği şirketin hissedarı

Haberde Kerry’nin 7 ay önce Netanyahu’yu arayarak İsrail Rekabet Kurulu’nun enerji alanında tekelleşmeye karşı çıktığı ve NOBLE ve DELEK’e imtiyaz tanıyacak anlaşmayı kabul etmesi yönünde telkinde bulunduğu hatırlatılarak, Dışişleri Bakanı Kerry’nin tarafsız olmadığı, imtiyaz istediği şirketin hissedarı olduğu hatırlatıldı.

Haaretz Gazetesi, güvenilir kaynağına dayandırdığını ifade ettiği haberinde ayrıca Kerry’nin NOBLE’in İsrail gazı üzerinden bölgedeki diğer ülkelerle anlaşabilmesi yönünde perde arkasında çalışmalar yürüttüğünü de yazdı.

Ayrıca Kerry’nin enerji teşebbüslerinin İsrail’de bazı çevrelerce desteklendiği de kaydedildi.

NOBLE ve DELEK yargıya taşıyabilir

Haaretz Gazetesi’ne göre İsrail’de karada ve denizdeki sondaj çalışmalarını tekelinde bulunduran NOBLE ve DELEK’in bir tekel olarak kalacağı öngörüsüne yer verilirken; iki şirketin İsrail devletinin tekeli zayıflatacak herhangi bir karar vermesi durumunda konuyu yargıya taşıyacağı bilgisine de yer verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.