1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KESİMLER DENETİMLİ AMA...
KESİMLER DENETİMLİ AMA...

KESİMLER DENETİMLİ AMA...

Kesimler denetimli ancak;

A+A-

Kesimler denetimli Atıklar denetimsiz

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğluları’na, ülkede faaliyet gösteren mezbahaların durumunu soruldu

KESİMLER DENETİMLİ:

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğluları, ülkede 2’si büyük toplam 30 mezbahada denetimsizliğin söz konusu olmadığını, hayvan kesimlerinin denetime tabi olduğunu, denetimsiz bazı orta ölçekli mezbahaların ise kapandığını söyledi.  Naimoğluları, mezbahalarda atıkların kullanılması noktasında ise eksiklik olduğuna dikkat çekti ve atıkların yakılması sisteminin getirilmesi halinde mezbahaların daha modern hale geleceğini kaydetti. Hayvan atıklarının çevreye atıldığı ve çevre kirliliği yarattığı bilinirken, ülkede hayvan atık işleme tesisi kurulması gerektiği üzerinde duruluyor.

Detay Gazetesi'nden Rana SARRO'nun haberine göre, Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğluları, ülkede 2’si büyük toplam 30 mezbahada denetimsizliğin söz konusu olmadığını, hayvan kesimlerinin denetime tabi olduğunu, denetimsiz bazı orta ölçekli mezbahaların ise kapandığını söyledi.

Naimoğluları, mezbahalarda atıkların kullanılması noktasında ise eksiklik olduğuna dikkat çekti ve atıkların yakılması sisteminin getirilmesi halinde mezbahaların daha da modern hale geleceğini kaydetti. Hayvan atıklarının çevreye atıldığı ve çevre kirliliği yarattığı bilinirken, ülkede hayvan atık işleme tesisi kurulması gerektiği üzerinde duruluyor.

“YÜZDE 85 KESİMLER 2 MEZBAHADA YAPILIYOR”

Büyük mezbahaların yanı sıra orta ölçekli diğer mezbahaların da büyük bir kısmının denetlendiğini, ülke genelindeki kesimlerin yüzde 85’inin büyük mezbahalarda yapıldığını kaydeden Naimoğluları, “kesimlerin yüzde 85’i, Haspolat’ta bulunan Kıb-Et’in çalıştırdığı devlete ait mezbaha ile Cihangir’deki Çelebi Mezbahası’nda yapılıyor” dedi.

“ATIKLARIN KULLANILMASI EKSİKLİĞİ”

Mezbahaların denetlenip denetlenmediği yönündeki sorumuza karşılık ise Mustafa Naimoğluları,  “Tabi her gün sabah akşam denetleniyorlar” diye konuştu.

Mezbahalarda pek fazla denetimsizliğin söz konusu olmadığını, denetimsiz bazı orta ölçekli mezbahaların kapandığını kaydeden Naimoğluları, mezbahalarda atıkların kullanılması noktasında ise eksiklik olduğuna dikkat çekti. Naimoğluları, atıkların yakılması sisteminin getirilmesi halinde ise mezbahaların daha da modern hale geleceğini kaydetti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.