1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KESİN OLARAK BÖLGEDEN AYRILACAK
KESİN OLARAK BÖLGEDEN AYRILACAK

KESİN OLARAK BÖLGEDEN AYRILACAK

Tek yanlı olarak ilan edilen sözde Rum MEB’indeki 2’inci araştırma sondajını gerçekleştiren “ENSCO 5006” platformunun, 3 Ocak’tan bu yana Limasol Limanı açıklarında

A+A-

Tek yanlı olarak ilan edilen sözde Rum MEB’indeki 2’inci araştırma sondajını gerçekleştiren “ENSCO 5006” platformunun, 3 Ocak’tan bu yana Limasol Limanı açıklarında demirli bulunduğu haber verildi.

Platformun, Rum MEB’inde yaptığı çalışmaların ardından, İsrail’in “Münhasır Ekonomik Bölgesinde” de iki sondaj yaptığını anımsatan Fileleftheros gazetesi, son üç yıldır bölgede bulunan ve sondajlar yapan platformun, artık kesin olarak bölgeden ayrılacağını haber verdi.

Platformun sondaj sırasında kullandığı ve Noble Energy şirketinin malı olan bir dizi malzemeyi Limasol Limanı’na indirmekte olduğunu kaydeden gazete, Noble Energy şirketinin Limasol Limanı’nda depoları olduğunu anımsattı.

Gazete, ENSCO 5006 platformunun, çalışmaların tamamlanmasının ardından, özel gemiler eşliğinde Singapur’a gitmek üzere Limasol Limanı’ndan ayrılacağını ekledi.

HİDROKARBON YATAKLARINDAN İSTİFADE EDİLMESİ KONUSUNDA ŞOK EDEN ARAŞTIRMA

Gazete haberinin devamında ise, hidrokarbon yataklarından istifade edilmesinin, deniz ortamına verebileceği olumsuz etkilerden bahseden bir çalışmaya yer verdi.

Hidrokarbonlar konusunda bölgede gerçekleştirilen deniz aşırı faaliyetlerin, çok sayıda olumsuz çevresel etkiye neden olabileceğini yazan gazete, hidrokarbon yataklarını arama, bulma ve bunlardan istifade etmeyi içerisine alan bütün faaliyet aşamalarında, deniz ortamında olumsuz etkiler meydana gelebileceğine dikkati çekti.

Hidrokarbon faaliyetleri konusunda, çevre konusunun ciddi anlamda göz önünde bulundurulması gerektiğini kaydeden ve 2010 yılında Meksika Körfezi’nde meydana gelen kazayı anımsatan gazete, deniz aşırı faaliyetlerin son yıllarda Akdeniz bölgesinde de artmaya başladığını, öte yandan Akdeniz’in deniz ortamının, yarı kapalı olan şekli ve bölgedeki sismik faaliyetlerden ötürü oldukça hassas olduğuna işaret etti.

Haberinin devamında, Rum Çevre Dairesi’nin, açık denizde yapılan sondajlar, aynı zamanda petrol ve doğal gaz çıkarılmasından meydana gelebilecek çevre tehlikesini göz önüne alarak, yapılan çalışmalar, olası çeşitli kazalar ve ortaya çıkabilecek acil durumlarla ilgili bir araştırma yaptığını anlatan gazete, Çevre Dairesi’nin, olası etkilerin azaltılması hususunda, bir dizi önlem ve öneri ortaya koyduğunu kaydetti.

Gazeteye göre, Çevre Dairesi, çevrenin korunması, işletmelerdeki çalışanlar, aynı zamanda olumsuz etkilerin azaltılmasına yönelik ek önlemlerle ilgili direktiflere harfiyen uyulmasıyla, durumun idare edilebileceğini belirtti.

Denizde yaşayan memeliler ve kaplumbağaların, yapılan çalışmaların gürültüsünden etkilenebileceklerini kaydeden gazete, gaz halindeki kirletici maddelerin en aza indirgenmesi için, yüksek performanslı yakıcılar kullanılmasının gerekli olduğuna dikkati çekti.

Haberde, bir acil durum planının başarılı şekilde uygulanması için, personelin buna uygun bir şekilde eğitilmesinin anahtar teşkil ettiğini ekledi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.