1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KESİN ÖLÜM NEDENİ ARAŞTIRILIYOR
KESİN ÖLÜM NEDENİ ARAŞTIRILIYOR

KESİN ÖLÜM NEDENİ ARAŞTIRILIYOR

Kesin ölüm nedeni araştırılıyor

A+A-

Şükrü Rıza Atınç’ın ölümüyle ilgili tutuklanan nişanlısı Ünlen Açıkyıldız ve Atınç’a uyuşturucu sattığı öne sürülen Hüseyin Atatüre’nin tutukluluk süresi 8 gün daha uzatıldı. Bayramın birinci günü Çayönü köyünde uyuşturucuyla karışık sigara içerken fenalaşarak hayatını kaybeden Şükrü Rıza Atınç’a uyuşturucu satmakla suçlanan Hüseyin Atatüre ek tutukluluk için çıkarıldığı mahkemede, “Rıza eşiyle birlikte yanıma geldi… Benden önce 5 yere daha gitti. Kendisine hap verdiklerini söyledi. Kim verdi bilmiyorum, ben kimseye uyuşturucu vermedim” dedi.

Ahmet İLKTAÇ

Gazimağusa’ya bağlı Çayönü köyünde bayramın birinci günü, içerisinde uyuşturucu olduğuna inanılan sigara içerken fenalaşarak hayatını kaybeden Şükrü Rıza Atınç’ın ölümünü araştıran polis, meseleyle ilgili tutukladığı Ünlen Açıkyıldız ve Hüseyin Atatüre’nin tutukluluk süresini dün 8 gün daha uzattı.

Polis, otopside Atınç’ın kesin ölüm sebebinin anlaşılamadığını, ilgili tahlillerin ise bayram tatili sonrasında yapılacağını belirterek, raporların sonuçlarına göre, soruşturmanın seyrinin değişebileceğine ve zanlıların serbest kalması halinde alınacak ifade ve aranan emarelere etki edebileceklerine vurgu yaptı.

Şükrü Rıza Atınç’ın nişanlısı Ünlen Açıkyıldız, olayın aydınlanması için bildiği her şeyi polise anlattığını söylerken, Atınç ve Açıkyıldız’a uyuşturucuyu sattığı belirtilen Hüseyin Atatüre de, “Rıza eşiyle birlikte yanıma geldi. Yanımda 3 kişi daha vardı. Rıza benimle sol eliyle toka etti. Bir süre sohbet ettik. Benden önce 5 yere daha gitti. Kendisine hap verdiklerini söyledi. Kim verdi bilmiyorum. Hapı kimin verdiğini eşi daha iyi bilir. Ben kimseye uyuşturucu vermedim” diye kendini savundu.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi nöbetçi Yargıcı Umut İnan’ın huzurunda görüşülen dünkü ek tutukluluk duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Ahmet Özlemler, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görev yapan polis memuru Cüneyt Arkın’ı tanık olarak dinletti.

Şükrü Rıza Atınç’ın 12 Eylül’de Çayönü’nde tütünle karışık uyuşturuculu sigara içerken öldüğünü hatırlatan Arkın, Atınç’ın nişanlısı olan zanlı 1 Ünlen Açıkyıldız’ın uyuşturucuyu 11 Eylül’de Hüseyin Atatüre’den 60 TL’ye aldıklarını söylediğini belirtti.

Açıkyıldız ve Atatüre’nin gözaltına alındığını ve Atınç’ın hayatını kaybettiği evde yaptıkları aramada, mutfak çekmecesi içerisinde 1 adet uyuşturuculu sarma sigara ile 100 miligram sentetik cannabionid olduğuna inanılan madde bulduklarını anlatan Arkın, Ünlen Açıkyıldız’ın gönüllü ifade verdiğini söyledi.

Arkın, zanlı 1 Ünlen Açıkyıldız’ın verdiği gönüllü ifadenin teyit ve tekzibinin tam olarak yapılamadığını ve mesele ile ilgili olarak zanlıların serbest kalmaları halinde sorgulanacak şahıslara ve ifadeleri alınacak kişilere etki etmeleri muhtemel olduğunu dile getirdi.

Mesele ile ilgili olara tahkikatlarının halen devam ettiğine dikkat çeken tanık polis, alınacak ifadeler, sorgulanması gereken şahıslar olduğunu söyledi. Tahkikat memuru, tüm bu nedenlerden dolayı da soruşturmanın tamamlanması için her iki zanlının da 8’er gün daha poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Savcı Ahmet Özlemler’in sorularını yanıtlayan meselenin tahkikat memuru Cüneyt Arkın, alınan örneklerin ve emarelerin ilgili kurumlara Pazartesi günü teslim edileceğini söyledi.

Cüneyt Arkın, zanlı 2 Hüseyin Atatüre gönüllü ifade vermediğini sadece sözlü beyanında suçlamayı kabul etmediğini bildirdi.

Tanık polis, savcının sorularına verdiği cevaplarda “mesele ile ilgili 3 adet ifade aldım. 10-15 kişiden daha ifade alacağım. Zanlılar ilgili olarak ileride itham olacakları suçlar değişebilir. Laboratuardan alınacak olan uyuşturucu maddenin içeriği ve nevi tahkikatımıza yön verebilir. Ölen müteveffanın kesin olmamakla birlikte söz konusu sarma sigaradan 3-4 nefes aldığını tahmin ediyoruz. Şahsi fikrime göre 3-4 nefesten vefat etmek normal bir durum değildir. Ancak kendisinin bilmediği bir hastalık varsa o zaman olabilir. Ailesinden ifade temin ettik. Herhangi bir kalıcı hastalığı olmadığını öğrendik. Ancak ilgili doktorlarla bir görüşme yapacağız” diye konuştu.

Zanlı 1 Ünlen Açıkyıldız’ın avukatı İzzet Gilanlıoğlu’nun sorularını yanıtlayan polis memuru, Ünlen Açıkyıldız’ın gönüllü ifadesinde Şükrü Rıza Atınç’la birlikte Gazmağusa’ya geldiğini, birlikte uyuşturucu aldıklarını daha sonra da nişanlısının bu sigarayı içerken yere düştüğünü ve kendisinin de bu sigarayı yerden alıp çekmeceye koyduğunu beyan ettiğini söyledi. Tahkikat sorumlusu Cüneyt Arkın, ölümün uyuşturucudan olup olmadığını tespit etmek için araştırma yaptıklarını açıkladı.

Mahkemeden söz alan zanlı Ünlen Açıkyıldız ise “olay sırf aydınlasın diye her şeyi aktardım. Sarma sigarayı da çekmeceye koymamın nedeni babamı kalp masajı yapması için çağırdım. Sigarayı o görüp panik olmasını istemedim” dedi.

Yargıç Umut İnan meselenin titiz bir şekilde soruşturulabilmesi için zanlıların 8’er gün daha poliste tutuklu kalmalarını emretti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.