1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. KEŞKE MEME KANSERİ OLSAYDIM
KEŞKE MEME KANSERİ OLSAYDIM

KEŞKE MEME KANSERİ OLSAYDIM

Keşke meme kanseri olsaydım

A+A-

İngiltere’de Pancreatic Cancer Action adlı yardım derneğinin yayınladığı ve Pankreas kanseri hastası 25 yaşındaki Kerry Harvey’in “Keşke meme kanseri olsaydım” sözlerine yer veren yardım kampanyası reklamları ülkede büyük tartışma yarattı.

Meme kanseri hastaları, “Meme kanserinin daha basit bir hastalık olduğunu ima eden reklamın aşağılayıcı olduğunu” iddia ederken, Meme Kanseri Yardım Dernekleri de reklamı “kanser çeşitleri arasında derecelendirme yaptığı için” kınadı.
 
Pankreas kanseri teşhisinin ardından sadece 4-5 ay ömrü kaldığı tahmin edilen Harvey ise sosyal medyada gelen ölüm tehditleri ve kınamalara rağmen sözlerinin arkasında olduğunu söyledi ve “Elbette sözlerimin arkasındayım. Keşke meme kanseri olsaydım. Yaşama şansım çok daha yüksek oldurdu. Bu kampanya bana yardım edemeyecek ancak belki toplanacak paralarla yapılacak araştırmalar gelecekteki pankreas kanseri hastalarına umut verecek” dedi.
 
Günümüzde meme kanseri hastalarının yüzde 85’i teşhisten sonra en az beş yıl hayatta kalıyor. Bu oran pankreas kanseri hastalarında sadece yüzde 3.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.