1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. KEŞMİR’DE SİLAHLI ÇATIŞMALAR
KEŞMİR’DE SİLAHLI ÇATIŞMALAR

KEŞMİR’DE SİLAHLI ÇATIŞMALAR

Keşmir'de bölgesinde yaşanan silahlı çatışmalarda bir Pakistanlı sivilin öldü ve 3 kişinin yaralandı...

A+A-

Pakistan-Hindistan arasındaki tartışmalı bölge olan Keşmir'de bölgesinde yaşanan silahlı çatışmalarda bir Pakistanlı sivilin öldüğü ve 3 kişinin yaralandığı bildirildi.

Rawalpindi'de Ordu Sözcülüğünce yapılan açıklamada, "Siyalkot kenti yakınındaki Çaprar sınır bölgesinde Hintli askerlerin kışkırtma olmaksızın ateş açması sonucu 45 yaşındaki Gulam Mustafa adlı sivil şehit oldu ve 3 sivil de yaralandı" bilgisine yer verildi.

Sözcülük, bölgede silahlı çatışmaların hala sürdüğünü ve Pakistan askerlerinin eşit yanıt verdiğini belirterek Hintli askerlerin Keşmir bölgesindeki Rawalakot yakınlarında Nezapir köyüne dün akşam "kışkırtma olmaksızın ateş açtığını" ifade etti.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğünce AA'ya yapılan açıklamada, bugün Hindistan büyükelçisinin Bakanlığa davet edilerek Keşmir bölgesinde yaşanan silahlı çatışmalar üzerinde güçlü protesto verildiği bildirildi.

Dün sabah da Pakistan'ın, Hindistan'a ait olduğu iddia edilen insansız hava aracını düşürdüğü duyurulmuştu.

Önceki günlerde Rusya'nın Ufa kentinde düzenlenen Şangay İşbirliği Örgütü Zirvesi münasebetiyle bir araya gelen Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ve Hindistan Başbakanı Narendra Modi görüşmesi olumlu geçmiş ve iki ülkenin güvenlik bürokrasinin önce Yeni Delhi'de daha sonra da İslamabad'da bir araya gelmesi planlanmıştı.

İngiltere'den 1947 yılında bağımsızlıklarını kazanan Hindistan ve Pakistan, nüfusunun büyük bir kısmı Müslüman olan Keşmir nedeniyle 1948, 1965 ve 1971'de savaşmıştı. Hindistan, Pakistan'ı kontrolü altındaki Cammu Keşmir'de saldırı düzenlemeleri için militanlara silah sağlamakla suçluyor. Ayrılıkçıların 1989'dan bu yana devam eden silahlı eylemlerinde 70 binden fazla kişinin yaşamını yitirdiği sanılıyor.

Keşmir bölgesinin bir kısmı da halen Çin'in kontrolü altında bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.