1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. KEŞTİ KEŞİŞ OLDU!
KEŞTİ KEŞİŞ OLDU!

KEŞTİ KEŞİŞ OLDU!

Uyuşturucu satarken yakalanıp hapse giren adam çıkınca kendini dine verdi. 20 yıldır, 40 metrelik kayalığın tepesindeki mini kilisede yaşıyor.

A+A-

Gürcistan’da uyuşturucu satarken yakalanıp hapse giren adam çıkınca kendini dine verdi. 20 yıldır, 40 metrelik kayalığın tepesindeki mini kilisede yaşıyor.

Filmlere taş çıkaracak hayat hikayesi. Gürcistan’da geçmişte uyuşturucu satıp serseri bir hayat yaşayan Maxime Qavtaradze (59), bir operasyonda yakalanınca kodesi boyladı. Cezasını tamamladıktan sonra hayatını sorgulamaya başlayan adam dünyadan elini eteğini çekip kendini dine adadı. Ülkenin batısındaki Imereki bölgesinde bulunan 40 metrelik Katshki kayalığına çıkan eski suçlu, 2 yıl kayalıkların üzerinde uyudu. 

‘YAPTIKLARIMDAN PİŞMANIM’

Ardından da civarda yaşayan halkın yardımlarıyla inşa ettiği kartal yuvası evini mini bir kiliseye çevirdi. Yaşamını yaklaşık 20 yıldır bu şekilde sürdüren din adamı, haftada iki gün köye inerek insanlarla konuşuyor. Geçmişte yaptıklarından büyük pişmanlık duyan Qavtaradze, “Köylüler bana sahip çıktı. Ben de yanıma gelen herkesi dine davet ediyorum” diyor.

2-029.jpg

3-023.jpg

Akşam

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.