1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KEYFİ YÖNETİM... KKTC.... MEMUR DEĞİLSENİZ 2 KATI....
KEYFİ YÖNETİM... KKTC.... MEMUR DEĞİLSENİZ 2 KATI....

KEYFİ YÖNETİM... KKTC.... MEMUR DEĞİLSENİZ 2 KATI....

Keyfi uygulamaya vatandaşlar tepki gösterdi...Devlet malı, müdürün ya da bakanın keyfine göre mi yönetiliyor?

A+A-

Atatürk Kapalı Yüzme Havuzu'ndaki keyfi uygulamaya vatandaşlar tepki gösterdi. Müdüriyet kararı ile devlet tesisinde yüzmek isteyen memura %50 indirim yapılırken memur olmayandan 2 katı abonelik ücreti talep edilerek vatandaşlar arası ayırımcılık yapılıyor

Bugüne kadar görülmemiş bir uygulama ile kamu tesisi olan Atatürk Kapalı Yüzme Havuzunda müdüriyet kararı ile memura indirimli yüzme sporu yapma imkanı sağlanırklen, memur olmayan vatandaştan 2 katı para talep edilmesinin hangi yasaya göre uygulandığı merak ediliyor...

Çok büyük sıkıntılarla hizmete açılan ve dönem dönem elektrik borcu ödenemediğinden devre dışı bırakılan Atatürk Kapalı Yüzme Havuzu'nda keyfi uygulamalar devam ediyor. Spor Bakanlığı bünyesinde faaliyette olan Atatürk Komleksi içindeki Atatürk Kapalı Yüzme Havuzu'nda "müdüriyet kararı" ile Mart 2014 tarihinden itibaren memur-işçi ayırımı yapılarak ilginç bir uygulama başlatıldı.

Devlet tesisi olan bir spor alanında memura %50 indirirnli spor yapma imkanı sağlanırken, memur olmayan vatandaşa da 2 katı abonelik ücreti talep edilmesi vatandaşlar arasında haksız ayırımcılık yapıldığını gösteriyor. Bu karar ile ülkede memur olan kişiler devlet havuzunda 75 TL aylık ücret ile yüzme sporu yapacak, memur olmayan kişiler de aynı uygulamadan 150 TL ile faydalanabilecek.

havuz.jpg

Bu durum Atatürk Kapalı Yüzme Havuzu girişinde panoda müdüriyet imzalı bir yazı ile vatandaşa duyuruluyor. Bu haksız ve yasa dışı uygulamaya tepki gösteren vatandaş spor servisimizi arayarak bu keyfi uygulamayı kimin hangi hakla yaptığını soruyor. Bizler de özelde Spor Bakanlığı'na genelde de devlet yetkililerine bu durumun nasıl olduğunu soruyoruz? Hangi yasaya göre kamu tesisinde vatandaş ayırımı yapılıyor? Neden memura %50 indirim uygulanıyor? Memur olmayanların devlet tesisinde pahalı spor yapma sebebi nedir?

Bu ülkeye sporcu yetiştirmek için emek harcayan kulüplerden bile spor yapmak için para talep edilirken, memura neden %50 indirim uygulanıyor.

Devlet malı, müdürün ya da bakanın keyfine göre mi yönetiliyor?

Afrika

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.