1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "KIB-TEK DEĞİL, DEVLET SIRTIMIZDA YÜKTÜR!"
"KIB-TEK DEĞİL, DEVLET SIRTIMIZDA YÜKTÜR!"

"KIB-TEK DEĞİL, DEVLET SIRTIMIZDA YÜKTÜR!"

"KIB-TEK değil, devlet sırtımızda yüktür!"

A+A-

 

Soruları yanıtlayan KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim, devletin elektrik kurumu KIB-TEK sırtında bir yük olduğunu söyledi…

Kıbrıs Postası - Vatan Mehmet

Akim, “KIB-TEK’te para basmıyoruz, yasa emriyle hesap yapıyoruz” diyerek özellikle son günlerde siyasetin de içinde bulunduğu bazı çevrelerce sistematik olarak yıpratılmak istendiğini söyledi ve hükümete mesaj verdi…

Başbakan Kalyoncu’nun geçtiğimiz gün elektrik zammı öngörüleri ile ilgili Bakanlar Kurulu’ndaki önergenin bir süredir ertelendiğini ve ertelenmeye de devam edeceğini kaydederek belki de geri çekileceğini açıklaması üzerine görüşünü sorduğumuz İsmet Akim, kurumun ekonomik ölçüler nezdinde yasa gereği davrandığını söyledi ve “kurum ekonomik ölçüler nezdinde yasa gereği davranıyor” dedi.

İsmet Akim, 950 liraya alınan yakıtın, 650 liraya satıldığını, aradaki farkın da kurumun zararı olduğunu kaydederek “Kim kimin sırtında yüktür? Devlet mi kuruma, kurum mu devlete! Belediye, cami, Pile, Karpaz’daki Rumlar ödemez ama biz KDV’sini öderiz” diye konuştu ve kurumu zarara uğratanın “siyasetin kendisi” olduğunu iddia etti.

“Ben yasa gereği hesap yapmaya geldim… Kurumun tapusunu almaya değil. Hükümetten beklentilerim var: o da herkes işini yapsın” ifadelerini kullanan Akim, KIB-Tek’te parti politikalarını da uyguladığını sözlerine ekledi.

Akim, Kıbrıs Postası’na Türkiye’den geleceği konuşulan kablo ile elektrik konusunda ise uluslararası Alman firma Fichnter Şirketine ön-fizibilite konusunda bir araştırma yaptırdıklarını da açıkladı… Rapora göre Türkiye’den kablo fizible değil…

Kıbrıs Postası’na değerlendiren KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim, “Para basmıyoruz, yasa emriyle hesap yapıyoruz” diyerek özellikle son günlerde siyasetin de içinde bulunduğu bazı çevrelerce sistematik olarak yıpratılmak istendiğini söyledi…

Başbakan Ömer Kalyoncu’nun geçtiğimiz gün elektrik zammı öngörüleri ile ilgili Bakanlar Kurulu’ndaki önergenin bir süredir ertelendiğini ve ertelenmeye de devam edeceğini kaydederek belki de geri çekileceğini açıklaması üzerine görüşünü sorduğumuz İsmet Akim, kurumun ekonomik ölçüler nezdinde yasa gereği davrandığını söyledi.

“Kim kimin sırtında yüktür? Devlet mi kuruma kurum mu devlete! Belediye, cami, Pile, Karpaz’daki Rumlar ödemez ama biz KDV’sini öderiz” diye konuşan Akim, kurumu zarara uğratanın siyasetin kendisi olduğunu ifade etti.

“Ben yasa gereği hesap yapmaya geldim… Kurumun tapusunu almaya değil” ifadelerini kullanan İsmet Akim, KIB-Tek’te parti politikalarını da uyguladığını sözlerine ekledi.

Kıbrıs Postası’na Türkiye’den geleceği konuşulan kablo ile elektrik konusunda ise uluslararası Alman firma Fichnter Şirketine ön-fizibilite konusunda bir araştırma yaptırdıklarını da açıkladı…

Buna göre, hem kablo fizible değil, hem de olması halinde Türkiye’den gelecek elektrik bizdekinden daha ucuz olmayacak… Akim, vatandaşa “Yani vatandaş zannetmesin ki Türkiye’den kablo gelirse elektriğin ucuzlayacağı garantidir” şeklinde mesaj verdi.

Akim, kurumda yapmak istediği iki şey olduğundan söz ederek “zaten yapamazsam istifa ederim…” diye konuştu ayrıntı verdi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.