1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIB-TEK VE TELEFON DAİRESİ’NİN ÖZERKLEŞTRİLMESİNE DESTEK
KIB-TEK VE TELEFON DAİRESİ’NİN ÖZERKLEŞTRİLMESİNE DESTEK

KIB-TEK VE TELEFON DAİRESİ’NİN ÖZERKLEŞTRİLMESİNE DESTEK

Türk-Sen Başkanı Arslan Bıçaklı, hükümet programında yer alan, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek) ve Telefon Dairesi’nin özerkleştirilerek, her iki kurumun sürdürülebilir bir yapıya kavuşmaları için her türlü desteği vereceklerini kaydetti.

A+A-

Türk-Sen Başkanı Arslan Bıçaklı, hükümet programında yer alan, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu  (Kıb-Tek)  ve Telefon Dairesi’nin özerkleştirilerek, her iki kurumun sürdürülebilir bir yapıya kavuşmaları için her türlü desteği vereceklerini kaydetti.

Bıçaklı yaptığı yazılı açıklamada, bir önceki hükümet döneminde Özelleştirme Yasası meclisten geçirilerek devlete ait kurum ve kuruluşların bir kısmının satıldığını, (Kıb-Tek) ve Telefon gibi kuruluşların ise özelleştirilerek satılmak istendiğini savundu.

Bu duruma karşı Türk-Sen ve üye sendikaların birçok grev ve eylem yaptıklarını hatırlatan Bıçaklı, “Yeni hükümetin, geçmiş Hükümet gibi bu konularda vermiş olduğu taahhütleri yerine getirmemesi ve tersini yapmak istemesi halinde, Anayasal ve yasal eylem haklarımızı kullanarak kurumlarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.