1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIB-TEK YASASI'NDA KÖKTEN DEĞİŞİM: ÖZERK TASLAK HAZIR...
KIB-TEK YASASI'NDA KÖKTEN DEĞİŞİM: ÖZERK TASLAK HAZIR...

KIB-TEK YASASI'NDA KÖKTEN DEĞİŞİM: ÖZERK TASLAK HAZIR...

KIB-TEK yasasının son rötuşlarının yapıldı

A+A-

 

İlk kez açıklamalarda bulunan Erhürman, tamamen değişen ve kurumu özerk bir yapıya dönüştürecek olan KIB-TEK yasasının son rötuşlarının yapıldığını söyledi…

Yasanın hayata geçmesi ile Maliye Bakanlığı’ndan yeniden Tarım Bakanlığı sorumluluğuna alınan KIB-TEK’in düzenli olarak tartışma konusu olarak kamuoyunu meşgul etmeyeceği ifade ediliyor...

“Başbakanlığın hazırlattığı KIB-TEK Yasası hazır” diyen CTP Genel Sekreteri Tufan Erhürman, dün itibariyle özerklik yasa taslağının kendisine ulaştığını; son rötuşların yapıldığını ve bu manada ciddi şekilde yol alındığını ifade etti.

Kıbrıs Postası'nın geçtiğimiz haftalarda "Ek ödenekler bahane KIB-TEK Maaşları Şahane" başlıklı ses getiren haberi üzerine KIB-TEK’te örgütlü sendika EL-SEN ise “maaşlar dâhil kesintilere hazırız” açıklamasının arkasında…

Sendika başkanı Çağlayan Cesurer, “Sözümüzün arkasındayız, bekliyoruz. Mesele maaş değil, kurumun hükümet programında da vadedildiği gibi yasa yoluyla siyasetten arınması” dedi.

İlk kez Kıbrıs Postası’na açıklayan Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Sekreteri Tufan Erhürman, tamamen değişen ve kurumu özerk bir yapıya dönüştürecek olan KIB-TEK yasasının son rötuşlarının yapıldığını söyledi…

Yasanın hayata geçmesi ile Maliye Bakanlığı’ndan yeniden Tarım Bakanlığı sorumluluğuna alınan KIB-TEK’in düzenli olarak tartışma konusu olarak kamuoyunu meşgul etmeyeceği ifade ediliyor...

Erhürman: “KIB-TEK Yasası hazır,  son rötuşta…”

“Başbakanlığın hazırlattığı KIB-TEK Yasası hazır” diyen CTP Genel Sekreteri Tufan Erhürman, dün itibariyle özerklik yasa taslağının kendisine ulaştığını; son rötuşların yapıldığını ve bu manada oldukça ciddi bir şekilde yol alındığını ifade etti.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen), KIB-TEK’te Kıbrıs Postası’nın geçtiğimiz haftalarda gündeme getirdiği Ek Ödeneklere ilişkin haberi üzerine “Maaş kesintileri dâhil fedakârlığa hazırız” açıklamasının arkasında…

KIB-TEK’te örgütlü sendika EL-SEN, Kıbrıs Postası'nın geçtiğimiz haftalarda "Ek ödenekler bahane KIB-TEK maaşları şahane" başlıklı ses getiren haberi üzerine EL-SEN Yönetim Kurulu olarak “Biz fedakârlığa hazırız. Bu fedakârlığa alın terimiz ve çocuklarımızın rızkı olan maaşlarımızdan kesinti de dâhildir” açıklaması yapmıştı.

Öte yandan CTP– UBP Koalisyon hükümeti Eylül ayının başında KIB-TEK’te yeni yönetim kurulunu belirlemiş, isimler resmi gazetede yayımlanmış ancak kurumda yönetim kurulu bir türlü toplanamamıştı.

Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim, konuyla ilgili 'bürokrasiyi bekliyoruz' demişti.

Yönetim Kurulu geçtiğimiz hafta itibariyle toplanmaya başladı

Kıbrıs Postası’nın ulaştığı EL-SEN Başkanı Çağlayan Cesurer, ‘kesintiye hazırız’ açıklamalarının arkasında olduklarının altını çizerek KIB-TEK’te bir süredir toplanamayan Yönetim Kurulu’nun geçtiğimiz hafta toplanmaya başladığını belirterek “siyasi kanattan yasal düzenlemeyi bekliyoruz. Sözümüzün arkasındayız. Mesele maaş değil, kurumun hükümet programında da vadedildiği gibi yasa yoluyla siyasetten arınarak özerk olabilmesidir” dedi.

“Tek şartımız kurumun özerk ve profesyonel şekilde yönetilmesi”

“Kesintiye hazırız” açıklamasının hatırlatılması ve bu konuda hangi noktada olunduğunun sorulması üzerine Cesurer şöyle dedi; “bu konuda çalışma var ve sürüyor…  Çalışma yapıldığını biliyorum. Biz söz konusu açıklamamızın arkasındayız.

Tek şartımız kurumun özerk ve profesyonel şekilde yönetilmesi. Yasayla şekillenmiş şeffaf ve hesap verilebilir bir yapı talebimizi yıllardır dile getiriyoruz. Bu hükümet programında da var. Siyasi kanattan yasal düzenlemeyi bekliyoruz. Ayrıca kurumda yönetim kurulu geçtiğimiz hafta toplanmaya başladı hatta bazı kararlar da üretti. Derdimiz maaş değil, sorun da maaş sorunu değil. Bunun altını çiziyorum. Bizim derdimiz hizmet…”

EL-SEN’nin 30 Eylül’deki açıklaması

EL-SEN’nin 30 Eylül’de yaptığı “fedakârlığa hazırız” açıklaması şöyle idi “Uzun bir süredir basınımızda ve saygıdeğer kamuoyunda KIB-TEK önemli bir tartışma konusudur. Tartışmaları, fikirleri, eleştirileri ve önerileri dikkatle izliyoruz. Katıldığımız, katılmadığımız fikirler ve eleştirileri saygıyla dinliyoruz. Haksız bulduğumuz eleştirilere üzülüyor ama yaratıcı ve eleştirel fikirlerden daha kaliteli, sürdürülebilir ve üretken bir KIB-TEK için faydalanıyoruz. İyi niyetli veya kötü niyetli ayırımı yapmadan, Kıbrıs Türk Halkı’nın öz malı, öz değeri olan KIB-TEK için dikkatle not ediyoruz.

Son günlerde KIB-TEK çalışanlarının maaşları ve ücretleri tartışmaya açıldı. İyi de yapıldı. Her şey tartışılmalı, her doğru, tartışılarak ortak akılla birlikte bulunmalı.

KIB-TEK’te sorun tektir. O da siyasilerin siyasi ikballeri uğruna yaptığı popülist işler, icraatlar, hareketler ve açıklamalardır, toplumsal ortak çıkarları ve geleceği düşünmeden dayatılan kötü yönetimdir...”

“Fedakârlığa hazırız…”

Kesintiye hazır olan El-Sen bu konudaki açıklamasında “Peki, siyasiler, popülizm ve kötü yönetimden, sorumluluktan hesap ve kelime oyunları ile kaçıp kişisel ikbal peşinde koşmaktan vazgeçmeye, KIB-TEK’i özerkleştirmeye hazır mı? Mesele budur” diye sormuştu.  EL-Sen açıklamasında şunları kaydetmişti; “KIB-TEK sorununu 673 çalışanın maaşlarına indirgemek adil ve gerçekçi değildir. Bunu biliyoruz ve özerk KIB-TEK için ilk fedakârlık yapması gerekenlerin biz çalışanlar olduğunu da kabul ediyoruz. Biz fedakârlığa hazırız.

Defalarca “özerk bir KIB-TEK için elimizi taşın altına koymaya hazırız” dedik. Şimdi bunu somutlaştıralım: Biz 673 KIB-TEK çalışanı, özerk ve siyasetten arındırılmış bir KIB-TEK için maaşlarımızdan derhal kesinti yapılmasına hazırız.

KIB-TEK’teki kara delikler siyasi iradenin basiretinin bağlanması nedeniyle kapanmıyor. Biz çalışanlar, özerk KIB-TEK için kendi özgür irademizle, kendi maaşlarımızdan kesinti yapılmasına hazırız. Hizmet verdiğimiz 157 bin abonemizin faturasının şişmesi, ödeme güçlüğü çekmeleri bizlerin gurur duyduğu, mutlu olduğu bir şey değildir. Biz de bu toplumun insanıyız. Ortada bir külfet ve sıkıntı varsa, külfet ve sıkıntıyı paylaşmayı çok iyi biliriz.

Durum çok nettir, hesap ortadadır. Özerk ve siyasetten arındırılmış KIB-TEK, 157 bin abonenin faturasında %15 indirim demektir.

Durum çok nettir, hesap ortadadır. Özerk olmayan ve siyasilerin siyasi ikballeri uğruna yaptığı popülist işlerle icraatların maliyeti, faturaların şişmesinin esas nedenidir.

Biz 673 çalışan bu ekonomik koşullarda 157 bin abonemizin faturalarının %15 ucuzlaması için, özerk ve siyasetten arınmış KIB-TEK için, elimizi taşın altına koymaya, maaşlarımızdan kesinti yapılmasına hazırız. Peki, siyasiler, popülizm ve kötü yönetimden, sorumluluktan hesap ve kelime oyunları ile kaçıp kişisel ikbal peşinde koşmaktan vazgeçmeye, KIB-TEK’i özerkleştirmeye hazır mı? Mesele budur.

Biz 673 KIB-TEK çalışanı KIB-TEK’in siyasilerin çiftliği olarak değil, Kıbrıs Türk Halkı’nın öz malı olarak özerk bir yönetime kavuşması için hazırız.

CTP-UBP koalisyon hükümet programında KIB-TEK’in özerkleştirilmesi takvimlenmiştir. Yasanın ivedilikle Cumhuriyet Meclisi gündemine alınması, hem KIB-TEK hem tüm toplumumuz açısından elzemdir”.

Kıbrıs Postası

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.