1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “KIB-TEK YÖNETİM KURULU GÖREVDEN ALINMALIDIR”
“KIB-TEK YÖNETİM KURULU GÖREVDEN ALINMALIDIR”

“KIB-TEK YÖNETİM KURULU GÖREVDEN ALINMALIDIR”

Kimin yalancı olduğu ortaya çıksın...

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim’i, katıldığı bir televizyon programında BKP’yi yalan söylemekle suçladığı ve hakaret ettiğini gerekçesiyle eleştirdi.
 
Yaptığı yazılı açıklamada, mevsimlik işçilerle birlikte toplam 135 kişinin sınavsız ve partizanca KIB-TEK’e istihdam edildiğini ileri süren İzcan, “Kimin yalancı olduğunun anlaşılması için Sn Akim’i istihdam edilen 135 kişinin ismini kamuoyuna açıklamaya davet ediyoruz” dedi.

İzcan ayrıca, İsmet Akim’den, gelir-giderleri ve mali bilançoyu da kamuoyu ile paylaşmasını talep etti.

“Kuruma istihdam edilen 135 kişi için DP-UG’ye 10 kişilik, her yönetim kurulu üyesine ise 2 kişilik kontenjan verildiği, geriye kalanların ise CTP-BG örgütlerince saptandığı bilgimize gelmiştir” diyen İzzet İzcan, “Sn Akim’den bu konuda da açıklama talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kuruma alınan “Led Lamba” ve “Akıllı Sayaç” ihalelerinin şeffaf ve hukuka uygun olmadığını, iki dizel jeneratör alımı için ihaleye çıkılmadığını ve Borçlanma Komisyonu’na gidilmeden yapılan borçlanmaların yasa dışı olduğunu iddia eden İzcan, “Sn Akim’in Sayıştay denetçilerini kurumdan kovmasının ve denetimden kaçmasının nedeni bu usulsüzlüklerin ortaya çıkmasını engellemektir. Başsavcılığı başlattığı soruşturmayı tamamlayıp yasal işlem yapmaya çağırıyoruz” dedi.

“KIB-TEK YÖNETİM KURULU GÖREVDEN ALINMALIDIR”

Usulsüzlüklerde onayı olduğunu ileri sürdüğü KIB-TEK Yönetim Kurulu’nun görevde bulunduğu sürece sağlıklı bir soruşturma yürütülemeyeceğini savunan  İzcan, “Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu’nun, Bakanlar Kurulu’na sunduğu KIB-TEK Yönetim Kurulu’nun görevden alınması yönündeki önerge yeniden görüşülüp kabul edilsin” dedi.

“Kimse denetimden kaçamaz. KIB-TEK kimsenin çiftliği değildir. Halkın malıdır” diyen İzzet İzcan, konunun takipçisi olmaya devam edeceklerinin altını çizdi. 

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.