1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIB-TEK'TE DEĞİŞİK OLAYLAR!
KIB-TEK'TE DEĞİŞİK OLAYLAR!

KIB-TEK'TE DEĞİŞİK OLAYLAR!

Müthiş!

A+A-

Çiğdem AYDIN

Geçmiş yıllarda ihalesiz mal alımlarıyla dikkatleri üzerinde toplayan Elektrik Kurumu’nun (KIB-TEK) son zamanlarda yine aynı yöntemle trafo alımı yaptığı, jeneratör alımı için de Bakanlar Kurulu’ndan onay beklediği öğrenildi.

Ekim ayında adaya gelen ve Güneşköy’den sonra Alsancak’a kurulan trafolar için 6 milyon Euro ödendiği belirtildi.

Diyalog muhabiri elde edilen bilgiler doğrultusunda KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çetin Erçen’in görüşlerine başvurdu. Erçen “Tek marka kullandığımız için direk alım yapılabilir” derken, daha önceki alımlarda 6 milyon 700 bin Euro ödendiğini, yani eski alımlara göre fiyatın 700 bin Euro aşağı çekildiğini söyledi. 

Kıymet Trading aracılığıyla ihalesiz trafo alımına giden KIB-TEK’in, jeneratör alımları için de 42 milyon Euro’luk bir harcama öngördüğü belirtildi.

KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı Erçen “Neden ihaleye çıkmadınız?” şeklindeki sorumuzu yanıtlarken, tek marka kullanınmı yapıldığı için Sayıştay’dan görüş alarak, ihalesiz alım yapabildiklerini söyledi. Erçen, bunun için de Bakanlar Kurulu’ndan onay beklendiğini ifade etti.

Sayıştay’ın “Tek bir markayı kullanıyorsanız ve aynı malı alacaksanız. İhaleye çıkmadan alabilirsiniz” dediğini belirten Kurum Başkanı, mal alımlarını, eldeki stokları da dikkate alarak gerçekleştirdiklerini söyledi.

“İhaleye çıkılsa rakam düşebilirdi…”

Diyalog’a bilgi veren bir kaynak; ihaleye çıkılması halinde sözkonusu jeneratörlerin 42 milyon Euro’nun çok daha altındaki rakamlarla alınabileceğini iddia etti. Aynı kaynak “Aslında bu jeneratörlerin tanesi yaklaşık 4,5 milyon dolardır. Ayrıca İsmet Akim döneminde tanesi 8 milyon Euro’ya alınmıştı”dedi.

Bakanlar Kurulu’nun, şimdi 42 milyon Euro gibi yüksek rakamlarla ihalesiz mal alımına izin verip, vermeyeceği merak ediliyor.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.