1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIB-TEK’TE 'YOLSUZLUK' SKANDALI!
KIB-TEK’TE 'YOLSUZLUK' SKANDALI!

KIB-TEK’TE 'YOLSUZLUK' SKANDALI!

Yolsuzluklar örtbas edilmek isteniyor;

A+A-

KORKMAZHAN: “KIB-TEK’TE YOLSUZLUK ÖRTBAS EDİLMEK İSTENİYOR”

LBirleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nda (Kıb-Tek) yolsuzlukların örtbas edilmek istendiğini iddia etti.

Abdullah Korkmazhan, konuyla ilgili açıklamasında, Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim’in “yasa dışı” bir şekilde Borçlanma Komisyonu kararı olmadan borç aldığı ve bu borçlanmaların onaylanması için Bakanlar Kurulu’ndan geriye dönük karar almasının istendiğini iddia etti. Kormazhan, “Eğer bu iddialar doğru ise derhal yasal işlem başlatılmalıdır” dedi.

Korkmazhan, BKP’nin aylardır Kıb-Tek’de yaşanan usulsüzlükler ve yasa dışı uygulamalarla ilgili soruşturma açılması çağrısında bulundu. Başsavcılık ile Sayıştaylığa suç duyurusunda bulunduğunu belirten Korkmazhan, geriye dönük karar alınarak yasa dışılıkların yasallaştırılmaya çalışılmasına izin vermeyeceklerini, yaşananlar ile ilgili yargıya başvuracaklarını söyledi.

Led Lamba ve Akıllı Sayaç ihalelerinin şeffaf ve hukuka uygun yapılmadığını, 2 adet Dizel Jeneratör alımı için ihaleye çıkılmadığını iddia eden Korkmazhan, Borçlanma Komisyonu’na gidilmeden çeşitli bankalardan önemli miktarlarda borçlanmaya gidilerek yasaların ihlal edildiğini ileri sürdü.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.