1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS BANKASI RUSLARIN ELİNDE
KIBRIS BANKASI RUSLARIN ELİNDE

KIBRIS BANKASI RUSLARIN ELİNDE

Güney Kıbrıs’ta yayınlanan Fileleftheros gazetesi, Rusların, Kıbrıs Bankası’nda büyük bir hisse paketini elinde tuttuğunu yazdı.

A+A-

Eylül ayı civarlarında yapılması planlanan yeni bir hissedarlar toplantısında Rusların egemen olabileceğini, Kıbrıs Bankası’na sahip olabileceklerini belirten gazete, bunun uzantısı olarak (Rusların) bankanın yeniden sermayelendirilmesine gidilebileceğini de aktardı.

25 Mart tarihindeki Euro Grubu’nun mevduatların “tıraşlanması” kararının ardından Güney Kıbrıs’taki büyük avukatlık bürolarının, özellikle Rus olan müşterileri adına, Kıbrıs Bankası’nda kumandayı ele alacağı ileri sürüldü.     Politis gazetesi ise “Derinliklerinde Ruslar Olan Avukatlık Büroları... Kıbrıs Bankası’nın 10 Büyük Hissedarları” başlıklarıyla verdiği haberinde, Kıbrıs Bankası’ndan elde ettiği bilgilere dayanarak, tıraşlama ve Laiki’nin bünyesine dahil edilmesinin ardından, yeni Kıbrıs Bankası’nın 10 en büyük hissedarı ya da daha doğrusu hissedar temsilcilerini açıkladı.

 Buna göre ana hissedarlar şunlardır:
 Laiki Special Adm. (Andreas Neocleous) yüzde 13,72.

Christodoulos Vassiliades Law Firm yüzde 6,3.

 BOC İhtiyat Sandığı yüzde 4,044.

Andreas Neocleous Law Firm yüzde 2,55.

Skordis&Papapetrou Law Firm yüzde 1,6 6.

Nicos Anastasiades Law Firm yüzde 1,67.

Costas Tsielepis & Co yüzde 1,58.

CYTA İhtiyat Sandığı yüzde 1,49.

Hristos İoakim yüzde 0,710.

Total Serve... yüzde 0,7

En büyük hissedarın yüzde 13,7 ile “kötü Laiki” olduğunu yazan gazete, Laiki Bankası’nı sonbahar başlarında oluşturulması beklenen Kıbrıs Bankası yeni Yönetim Kurulu’nda, Laiki Bankası ilk hissedarlarına birkaç milyar Euro geri verilmesi talebiyle bankanın 12 yetkili ve hissedarına karşı büyük hukuk mücadelesi başlatmasıyla bilinen Limasol’daki Andreas Neokleus Avukatlık Bürosu’nun temsil edeceğini belirtti.

Gazete söz konusu avukatlık bürosunun, başka müşterileriyle hissedarlar sıralamasında, yüzde 2,5’lik bir oranı daha temsil ederek 4’üncü sırada bulunduğunu kaydetti.

Andreas Neokleus Avukatlık Bürosu ve listedeki diğer avukatlık bürolarının, Kıbrıs Bankası’nın milyonlarca yeni hissedar listesinde, daha küçük oranlarla başka hissedarları da temsil ettiğini haber veren gazete, bu durumun, yeni Kıbrıs Bankası’nın çoğunlukla Rus ana hissedarlarına dayanacağını gösterdiğinden söz etti.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.