1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS BARIŞ HAREKATI'NIN 39. YIL DÖNÜMÜ
KIBRIS BARIŞ HAREKATI'NIN 39. YIL DÖNÜMÜ

KIBRIS BARIŞ HAREKATI'NIN 39. YIL DÖNÜMÜ

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 39. yıl dönümü dolayısıyla KKTC'nin İstanbul Başkansolosluğu tarafından Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda tören düzenlendi.

A+A-

KKTC'NİN İSTANBUL BAŞKONSOLOSLUĞU TARAFINDAN TAKSİM CUMHURİYET ANITI'NDA TÖREN DÜZENLENDİ

BAŞKONSOLOS DORAK:"KIBRIS TÜRK TARAFI, İYİ NİYETLE VE SABIRLA MÜZAKERE SÜRECİNİN YENİDEN CANLANDIRILMASI
İÇİN GİRİŞİMLERİNİ SÜRDÜRMEKTEDİR"

“VATAN TOPRAĞINI ASİL KANIYLA SULAMIŞ, CANLARINI BU KUTSAL AMAÇ UĞRUNA GÖZLERİNİ KIRPMADAN FEDA ETMİŞ TÜM ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUZ"

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 39. yıl dönümü dolayısıyla KKTC'nin İstanbul Başkansolosluğu tarafından Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda tören düzenlendi.

Törende, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra KKTC'nin İstanbul Başkonsolosu Servet Dorak, Cumhuriyet Anıtı'na çelenk sunarak, anı defterini imzaladı. Türkiye ve KKTC'den çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilen de anıta çelenk bırakıldı.

Törende konuşan Dorak, Kıbrıs Türk halkının, en zor günlerde bile umudunu kaybetmediğini, esaret ve zulme boyun eğmediğini belirterek, anavatan Türkiye'ye olan inanç ve bağlılıkla özgürlüğe kavuştuklarını söyledi.

Adada iki halkın eşit haklara dayalı adil ve kapsamlı bir çözüme ulaşması için yapıcı ve iyi niyetli bir yaklaşım sergilediklerini anlatan Dorak, "Kıbrıs'ta her iki halkın da kabul edebileceği kapsamlı ve adil bir anlaşma için BM gözetiminde bugüne kadar devam eden müzakereler, Kıbrıs Rum tarafının uzlaşmaz tutumu yüzünden olumlu bir sonuca ulaşamamıştır" dedi.

Dorak, Kıbrıs Türk halkının iyi niyetli çabalarının sınırsız olmadığının ve suistimal edilemeyeceğinin bilinmesi gerektiğini vurgulayarak, Kıbrıs Rum tarafının AB'ye alınmasının ve 1 Temmuz-31 Aralık 2012 tarihlerinde AB dönem başkanlığı yapmasının sürece olumlu bir katkısı olmadığını kaydetti.

Adada adil ve kalıcı bir çözüme ulaşılabilmesi için Türkiye'nin her zaman destek verdiğini, bunun Kıbrıs Türk halkını cesaretlendirdiğini dile getiren Dorak, "Kıbrıs Türk tarafı, iyi niyetle ve sabırla müzakere sürecinin yeniden canlandırılması için girişimlerini sürdürmektedir. Bu süreçte kimin samimi ve yapıcı, kimin uzlaşmaz ve oyalama taktikleri içinde olduğu başta BM olmak üzere ilgili tüm taraflarca bilinmektedir" diye konuştu.

Dorak, Kıbrıs Rum tarafının müzakere sürecindeki tutumunu eleştirerek, "Uluslararası camiadan beklentimiz, Rum tarafını uzlaşmaz tutumunu değiştirmeye yöneltecek adımların bir an önce atılması ve Kıbrıs Türk halkına verilen sözlerin daha fazla geciktirilmeden tutulmasıdır" dedi.
Müzakere çabalarının sonuç vermemesi durumunda da Kıbrıs Türk halkının geleceğe umutla bakacağını, kendi ayakları üzerinde duracağını kaydeden Dorak, daha çağdaş, demokratik ve müreffeh bir toplum olma mücadelesinin devam edeceğini söyledi.

Dorak, Kıbrıs Türk halkına uygulanan haksız ambargonun kaldırılmasına yönelik çalışmaların da kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.

Türkiye'ye, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne, Kıbrıs Türk mücahitlerine ve gazilere saygı ve minnetlerini ifade eden Dorak, "Vatan toprağını asil kanıyla sulamış, canlarını bu kutsal amaç uğruna gözlerini kırpmadan feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz" ifadesini kullandı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.