1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS BARIŞ HAREKATI’NIN İKİNCİ AŞAMASININ 39’UNCU YILDÖNÜMÜ KUTLANACAK
KIBRIS BARIŞ HAREKATI’NIN İKİNCİ AŞAMASININ 39’UNCU YILDÖNÜMÜ KUTLANACAK

KIBRIS BARIŞ HAREKATI’NIN İKİNCİ AŞAMASININ 39’UNCU YILDÖNÜMÜ KUTLANACAK

Kıbrıs Barış Harekâtı’nın ikinci aşamasının yıldönümü, düzenlenecek etkinliklerle kutlanacak ve şehitler anılacak.

A+A-

MURATAĞA-SANDALLAR VE ATLILAR ŞEHİTLERİ ANILACAK

GAZİMAĞUSA VE SERDARLI’NIN KURTULUŞU DA TÖRENLERLE KUTLANACAK

Kıbrıs Barış Harekâtı’nın ikinci aşamasının yıldönümü, düzenlenecek etkinliklerle kutlanacak ve şehitler anılacak.

Harekât sırasında Rumlar tarafından toplu katliama uğrayan Taşkent ile Muratağa-Sandallar ve Atlılar’da da şehitler anılacak.

20 Temmuz 1974’te başlayan harekâtın 14, 15 ve 16 Ağustos’ta gerçekleşen ikinci aşaması sırasında özgürlüğe kavuşan Serdarlı ve Gazimağusa’da kutlamalar yapılacak.

MURATAĞA-SANDALLAR VE ATLILAR ŞEHİTLERİ ANILACAK

Muratağa-Sandallar köylerinde toplu katliamda şehit düşenleri anmak için düzenlenecek tören, Muratağa-Sandallar Şehitliği’nde 14 Ağustos Çarşamba günü saat 17.00’de başlayacak.

Protokol sırasına göre çelenklerin konmasının ardından saygı duruşu ve saygı atışı yapılacak. İstiklal Marşı’nın göndere çekilmesinin ardından Muratağa, Atlılar, Sandallar Şehitlerini Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Aşır bir konuşma yapacak, ardından bir şiir okunacak. Törende, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun yapacağı konuşmanın ardından din görevlisi tarafından şehitler için dua okunacak. Tören, şehitliğin ziyaret edilmesiyle tamamlanacak.

Buradaki törenin ardından saat 18.00’de Atlılar Şehitliği’nde de anma töreni düzenlenecek. Çelenklerin konmasından sonra saygı duruşunda bulunularak saygı atışı yapılacak ve İstiklal Marşı ile bayraklar göndere çekilecek.

Şehitler için saat 15.30’da Muratağa Camii’nde mevlit okutulacak.

SERDARLI’NIN KURTULUŞU

Serdarlı’nın kurtuluşunun 39. yıldönümü de ayni gün kutlanacak. Serdarlı Atatürk Büstü önündeki tören saat 19.00’te protokol sırasına göre Anıt’a çelenklerin konulmasıyla başlayacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilmesinin ardından Serdarlı Belediye Başkanı Mehmet Kerimoğlu konuşma yapacak.

Şiirlerin okunması ve Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun konuşmasının ardından, tören geçişi yer alacak. Kutlamalar Serdarlı Belediyesi Halk Dansları Ekibi gösterisi ile sona erecek.

GAZİMAĞUSA’NIN KURTULUŞU

Gazimağusa’nın kurtuluşu da iki ayrı törenle 15 Ağustos Perşembe günü kutlanacak. Zafer Anıtı önünde saat 17.30’da yapılacak törenin ardından saat 18.00’de de Polat Paşa Bulvarı’nda ikinci tören düzenlenecek.

İlk törende protokol sırasına göre Anıt’a çelenkler konulup saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı’yla bayraklar göndere çekilecek.

Polatpaşa Bulvarı’ndaki törende ise, Cumhurbaşkanı, komutan ve belediye başkanı birliklerle halkın bayramını kutlayacak. İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesinden sonra Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp konuşacak. Gazimağusa 4. Alay Komutanlığından bir subayın konuşmasının ardından şiirler okunacak. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun konuşmasının ardından buradaki kutlama, tören geçişiyle tamamlanacak.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.