1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS CUMHURİYETİ PASAPORTUNA YASAK!
KIBRIS CUMHURİYETİ PASAPORTUNA YASAK!

KIBRIS CUMHURİYETİ PASAPORTUNA YASAK!

Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportuna yasak!

A+A-

Hükümet, 2013 yılında son verilen bir uygulamayı yeniden yürürlüğe koydu... KKTC ve TC pasaportu taşımayan üreticiler, yurt dışında katılacakları fuarlar için maddi destek alamayacak
 
İsmail VOLKAN

UBP-DP Hükümeti, geçmişte uygulanan ancak tepkiler nedeniyle 2013 yılında kaldırılan “KKTC ve TC pasaportu taşımayan üreticiler, yurt dışında katılacakları fuarlar için destek alamaz” uygulamasını geri getirdi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan bir üst düzey yetkili haberi doğruladı.

Dışişleri Yetkilisi, "Bakanlar Kurulu, KKTC ve TC pasaportu dışındaki pasaportlara katkı yapmama kararı aldı" dedi.

Üreticiler tepkili

İtalya’da önümüzdeki ay düzenlenecek fuara gitmek için hazırlanan üreticiler, devletin pasaport engeline takıldı.

Yıllardır katıldıkları fuarlarda yaptıkları harcamalar için devlet tarafından yüzde 60- 75 civarında kendilerine destek verildiğini belirten üreticiler, 1 Haziran 2016 tarihinde alınan bir kararla, yurt dışına sadece KKTC ve TC pasaportu olanların destekten yararlanabileceğinin kendilerine söylendiğini kaydetti.

Dayıoğlu: Yanlış bir karar

Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportu taşıyanların katılacakları fuar için destek alamayacaklarının ifade edildiğini anlatan Güzelyurt- Lefke Narenciye Birliği Başkanı Sami Dayıoğlu, alınan kararın yanlış olduğunu söyledi.

Kararı Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nun aldığını iddia eden Dayıoğlu, Başbakan Hüseyin Özgürgün'ün bu konuda daha duyarlı davranmasını istedi.

Dayıoğlu, "Geçmişte de böyle bir uygulama oldu ancak değiştirildi" dedi ve şunları ekledi:

"Ercan Havaalanı’ndan çıkış yapılması şartıyla Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportu ile fuarlara katılmak yasak olmaktan çıkarılmış ve katkı verilmişti. Yeniden yasaklar getirme doğru bir tutum değildir".

Doğru uygulamanın, bunca zamandır sadece Ercan Havalimanı’ndan çıkış yapanlara destek yönünde bir karar verilmesi olduğunu belirten Dayıoğlu, üreticilerin mağdur edilmemesi gerektiğini kaydetti.

Fuarın üreticilerin kendini geliştirmesi ve dünyada yaşanan yenilikleri görmesi açısından önemine vurgu yapan Dayıoğlu, alınan kararın bir an önce değişmesi gerektiği belirtti.

Karar Bakanlar Kurulu'na ait

Konuyla ilgili görüşünü aldığımız Dışişleri Bakanlığı'ndan bir üst düzey yetkili, "Bakanlar Kurulu, 1 Haziran itibariyle KKTC ve TC pasaportu dışındaki pasaportlarla yurt dışındaki fuarlara katılacak olanlara katkı yapmama kararı aldı" dedi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.