1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. KIBRIS DOĞAL GAZI POLİTİKAMIZDAN TAVİZ VERMEYECEĞİZ
KIBRIS DOĞAL GAZI POLİTİKAMIZDAN TAVİZ VERMEYECEĞİZ

KIBRIS DOĞAL GAZI POLİTİKAMIZDAN TAVİZ VERMEYECEĞİZ

KIBRIS DOĞAL GAZI POLİTİKAMIZDAN TAVİZ VERMEYECEĞİZ

A+A-

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Petrolü ve doğalgazı, barışın ve refahın aracı haline dönüştüreceğiz” dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu Ajansının “Global İletişim Ortağı” olduğu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu ve Enerji Uzmanları Derneğince düzenlenen “Enerji Piyasaları Zirvesi”nde yaptığı konuşmada Kıbrıs doğal gazına da değindi.

“Petrolü ve doğalgazı, barışın ve refahın aracı haline dönüştüreceğiz”

Bakü-Tiflis-Ceyhan Ham Petrol Boru Hattı ile Bakü-Tiflis-Erzurum Doğalgaz Boru Hatlarını başarıyla tamamladıklarını belirten Erdoğan, Irak’ta yaşanan sıkıntılar sebebiyle zaman zaman duran Kerkük-Yumurtalık Petrol Boru Hattı’nı yoğun gayretlerle yeniden işler hale getirdiklerini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa’ya doğalgaz tedariki yapacak Güney Gaz Koridoru’nun temelini geçen yıl Bakü’de attıklarını hatırlattı.

Şimdi yeni projeleri hayata geçirme çabasında olduklarını kaydeden Erdoğan, TANAP projesinin temelini mart ayında atacaklarını bildirdi. Erdoğan, söz konusu hattan 2018’de gaz akışını başlatmayı hedeflediklerine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, istikrar ortamının sağlanmasına paralel olarak Irak’ta da yeni projeler konusunda mesafe kat edeceklerine inandığını vurgulayarak, “Kıbrıs’ta Rum tarafının haksız ve uzlaşmasız tutumu karşısında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin hukukunu sonuna kadar savunacak, bu konudaki politikalarımızdan asla taviz vermeyeceğiz. Petrolü ve doğalgazı, barışın ve refahın aracı haline dönüştürmek için elimizden gelen tüm çabayı göstermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.