1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS GSM'DE BİRLEŞİYOR
KIBRIS GSM'DE BİRLEŞİYOR

KIBRIS GSM'DE BİRLEŞİYOR

Güney Kıbrıs ile KKTC’deki GSM operatörleri...

A+A-

Kıbrıs Rum Ticaret ve Sanayi Odası (KEVE) ile Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın (KTTO) Güney Kıbrıs ile KKTC’de faaliyet gösteren cep telefonu (GSM) iletişim ağlarının birleştirilmesi konusundaki görüşmelerinde son aşamaya geldikleri, anlaşmanın yakın olduğunu iddia edildi.

Kathimerini gazetesi: “İşgal Bölgeleriyle Mobile Telefon İletişiminde Birleşmeye Doğru – Cep Telefon Aramalarının Birleşmesi Kodu” başlıkları altında verdiği haberinde, KEVE ve KTTO’nun gerek Güney gerekse Kuzey Kıbrıs’ta faaliyet gösteren GSM operatörleriyle ve ilgili makamlarla yürüttükleri görüşmelerin olumlu sonuçlandığını, birkaç hukuki unsur dışında bir sorun görünmediğini iddia etti.

Gazete, söz konusu hukuki unsurların da aşılacağına inanıldığını belirtirken Güney Kıbrıs ile KKTC arasında cep telefonlarıyla iletişimi öngören anlaşmanın, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından, 11 Mayıs tarihinde bir araya gelecekleri yemek ya da sonrasındaki ilk görüşmelerinde kamuoyuna açıklanmasının öngörüldüğünü yazdı.

Elde ettiği bilgiler dayandırarak gazete, Güney Kıbrıs ile KKTC arasındaki mobil iletişimin sağlanmasının önündeki en büyük engel olarak görülen, KKTC’nin “bir varlık olarak tanınmasının gerçekleşmesi” unsuruna çözüm bulunduğunu iddia etti.

En büyük sorunlardan biri olarak görülen Güney Kıbrıs için “00375” ve KKTC için de kullanılan Türkiye’ye ait “0090” uluslar arası telefon kodları sorununun, Kıbrıs sorununa bütünlüklü çözüm bulunana kadar sadece KKTC’ye ilişkin olacak bir uluslararası kod kullanılmasıyla çözüldüğünü öne süren gazete, Rum Telekomünikasyon Dairesi’ne, anlaşmanın kesinleşmesi durumunda uygulamaya geçmek için hazırlıkların yapılması talimatı verildiğini yazdı.

Haberde, mobil telefon iletişiminin hayata geçmesi durumunda sabit telefonlarla da iletişim engelinin kalkması ihtimalinin doğacağı vurgulandı.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.