1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS GÜNDEMİNE BOMBA GİBİ DÜŞEN SKANDAL!
KIBRIS GÜNDEMİNE BOMBA GİBİ DÜŞEN SKANDAL!

KIBRIS GÜNDEMİNE BOMBA GİBİ DÜŞEN SKANDAL!

Kıbrıs Türk Mallarıyla...

A+A-

RUM ÇALIŞMA ESKİ BAKANI’NIN EŞİ DE SANIK SANDALYESİNDE

DEVİR İŞLERİNİN OLMASI İÇİN AKEL’E DE “BAĞIŞ” YAPILDIĞI İDDİASI

Güney Kıbrıs’taki bir Kıbrıs Türk malının alım-satımıyla ilgili yeni bir skandalın ortaya çıktığı haber verildi. İddialara göre Rum Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Sotirulla Haralambus’un eşi ve AKEL’in de skandalda adı geçiyor. 

Politis gazetesi “Polemidya’daki Kıbrıs Türk Toprağı İçin Binlerce Lira ve Euro Rüşvet... Eski Çalışma Bakanı’nın Eşi De Sanık Sandalyesinde” başlıklarıyla verdiği haberinde,  olayın “Dromolaksia” (Mormenekşe) skandalıyla benzer veriler içerdiğini kaydederek, şikayette bulunan kişinin Kıbrıs Türk malının kendi adına geçirilmesi için AKEL’e vermeye mecbur bırakılan “katkıdan” söz ettiğini belirtti.

Gazete olayla ilgili verdiği bilgilerde, uzun yıllar Londra’da yaşayan işadamı Pieris Hacısotiriu 19 Temmuz 2013 tarihinde polise yaptığı şikayette, “Ahmet Hüseyin Hamouza”ya ait “Yukarı Polemidya”daki (Yukarı Binatlı) Kıbrıs Türk malının alım-satımında kendisine yardımcı olması için 2007-2012 yıllarında Sotirulla Haralambus’un eşi 53 yaşındaki Nikos Haralambus, herhangi bir işi olmayan 52 yaşındaki Yeorgios Hacıandoniu ve bazı kişilerin yönlendirmesiyle AKEL’e çeşitli miktarlarda paralar verdiğini söylediğini aktardı.

Verilen bilgilere göre Haralambus’un, Yukarı Polemidya’daki üç Kıbrıs Türk toprağının alım sürecinde kolaylıklar sağlayacağı söz vererek Hacısotiriu’dan 10 bin Kıbrıs Lirası aldığını aktaran gazete, Hacıandoniu’nun ise 3 Kıbrıs Türk toprağının alım sürecinde kendisinin de kolaylıklar sağlayacağı vaadiyle Hacısotiriu’dan 50 bin Euro aldığını kaydetti.

Gazete Hacısotiriu AKEL’e ise aynı amaçla 10 bin Kıbrıs Lirası verdi.

Meselenin mahkemeye taşındığını ve 27 Haziran’da Sotirula Haralambus’un eşi devlet memuru Haralambus ve işi olmayan Hacıandoniu’nun sanık sandalyesinde bulunduğunu aktaran gazete, Larnaka Kaza Mahkemesi’nde görülen davada sanıkların suçsuz olmalarını savunmaları üzerine bir sonraki davanın tarihinin 8 Aralık olarak kararlaştırıldığını aktardı.

TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.