1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “KIBRIS HAVAYOLLARI GİZLİCE SATILDI MI?”
“KIBRIS HAVAYOLLARI GİZLİCE SATILDI MI?”

“KIBRIS HAVAYOLLARI GİZLİCE SATILDI MI?”

Rum Hükümeti’nin, Kıbrıs Rum Havayolları ile ilgili kapalı kapılar ardında bazı kararlar almış olabileceği ve AB’nin bu havayolunun yeniden düzenlenmesiyle ilgili planı olası reddetme bahanesiyle, kararların hayata geçirildiği ihtimali gündeme getirildi.

A+A-

Rum Hükümeti’nin, Kıbrıs Rum Havayolları ile ilgili kapalı kapılar ardında bazı kararlar almış olabileceği ve AB’nin bu havayolunun yeniden düzenlenmesiyle ilgili planı olası reddetme bahanesiyle, kararların hayata geçirildiği ihtimali gündeme getirildi.

Haravgi gazetesi “Kıbrıs Havayolları’nın Gizlice Satılıp Satılmadığına Dair Kuşkular... Ve Şimdi de Stratejik Yatırımcının Koyduğu, Aralarında Toplu Sözleşmelerin Kaldırılmasının Bulunduğu Sıkı Şartlar Uygulanıyor” başlık ve spotlarıyla verdiği haberinde, gazeteye konuşan SİDİKEK PEO Genel Sekreteri Andonis Neofitu’nun, Kıbrıs Rum Havayollarının “Cyprair” adıyla yeni bir havayolu şirketi kaydı için yaptığı başvurunun bir tesadüf olmadığına dikkat çektiğini yazdı.

 

Şirkete göre başvurunun, AB’nin devlet tarafından verilen paraları “uyuşmaz devlet desteği” olarak değerlendirmesi durumunda –ki bu şirketin kapanması anlamına geliyor- hazırlıklı olunması amacıyla yapıldığını anımsatan gazete, ancak Neofitu’nun, yapılan tüm bu hazırlıkların, Hükümet ile bazı şartlar ortaya koyan stratejik yatırımcı arasında yapılan muhtemel bir gizli anlaşmadan kaynaklanmış olabileceği ihtimali üzerinde durduğunu aktardı.

Habere göre Neofitu, Hükümetin bu şartları uygulamaya gittiğini ve buna bağlı olarak  “büyük miktarlarda” işten çıkarmalar yaptığı değerlendirmesinde bulundu.

Sendikalar, şekillenen durum konusunda bir bilgi sahibi olmasa da, Neofitu, sendikaların geçen haftaki bir toplantıda, yeni şirketin kuruluşuyla ilgili başvurunun geçen Haziran ayında yapılmış olması, aynı dönemde işten çıkarmalara gidilmesi ve bu ay da ikinci işten çıkarma dalgasının yaşlanacak olmasına işaret ederek, şirketin niyetleri konusunda sendikasının çekincelerini dile getirdi.

Neofitu (Kıbrıs Rum Havayolları) yönetiminin sendikalara kartlarını açmadığını ancak niyetlerini ortaya koyduğunu ve sendikaları, Kıbrıs Rum Havayolları’nın cazip kılınması amacıyla maaşlar ve menfaatlerin yeniden düşürülmesi konusunu görüşmeye çağırdığını anlattı.

Hükümet edenlerin, işten çıkarılan personelin tazminatlarıyla ilgili anlaşmayı geri aldığını söyleyen Neofitu, sendikaların esas endişelerininse, şirketin, geriye kalan tüm çalışanın yeni şirkete toplu sözleşmelerden kaynaklanan hakları olamadan aktarılması amacıyla toplu sözleşmelerin kaldırılması için baskı yapmasına dayandığını belirtti.

Gazete, öte yandan, Kıbrıs Rum Havayolları yönetiminin, çeşitli ilgililerle istişarelerde bulunulduğundan söz ettiğini, ancak bu istişarelerin hangi aşamada olduğuna ya da hangi şartların ortaya konulduğuna değinmediğini kaydetti.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.