1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “KIBRIS HAVAYOLLARI” SÖYLENTİLERİ
“KIBRIS HAVAYOLLARI” SÖYLENTİLERİ

“KIBRIS HAVAYOLLARI” SÖYLENTİLERİ

Kıbrıs (Rum) Havayolları’nın Heathrow Havalimanı’ndaki;

A+A-

Kıbrıs (Rum) Havayolları’nın Heathrow Havalimanı’ndaki son slot hakkını da satma planlarıyla ilgili söylentiler dün de devam ederken, yetkili merciler bu konuda net açıklamalar yapmaktan kaçındırlar.

Simerini gazetesi “Kıbrıs Havayolları Can Veriyor... Pilotlar Anastasiadis’i Müdahalede Bulunmaya Çağırdı” başlıklarıyla manşetten verdiği haberinde, Kıbrıs Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Tonis Andoniu’nun “şirketin slot hakkı satılırsa, bu borsada açıklanacak” yönündeki açıklamasını aktardı.

Habere göre, Andoniu, şirketin 15 Eylül’den sonraki Heathrow Havalimanı uçuş rezervasyonları kapamasıyla yoğunlaşan slot hakkı satışıyla ilgili söylentileri yorumlamaktan kaçındı. Andoniu’nun, söz konusu rezervasyonların neden kapandığı sorusuna, bu konuda bir bilgisinin olmadığı yanıtını verdiği bildirildi.

Andoniu, “Kıbrıs Havayolları”nın yeniden düzenlenmesiyle ilgili planı uygulamakta olduklarını ve bunu tamamlamak üzere olduklarını söyledi.

Rum Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Marios Dimitriadis ise ilgili açıklamasında yönetim kurulunun kararlarını yorumlamadığını söyledi.

Öte yandan Rum pilotların sendikası PASİPİ Başkanı Petros Suppuris ise “Kıbrıs Havayolları” internet sitesinin önceki gün kapatılmasının, slot hakkının satıldığı ya da satılmak üzere olduğunun bir göstergesi olduğunu savundu.

Suppuris, 35 milypn Euro değere sahip olduğunu söylediği Heathrow Havalimanı’ndaki slot hakkının 25 milyon Euro’ya American Airlines’a satılması konusunda anlaşmaya varıldığına dair bilgiler olduğunu da belirtti.

Sendika ayrıca Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e, şirketin satılması ve kapatılmasına yönelik hareketlere son verilme çağrısında bulundu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.