1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS HAVAYOLLARI VE QATAR AIRWAYS
KIBRIS HAVAYOLLARI VE QATAR AIRWAYS

KIBRIS HAVAYOLLARI VE QATAR AIRWAYS

Heathrow Havalimanı’ndaki iki “slot” (iniş-kalkış) hakkı

A+A-

Kıbrıs (Rum) Havayolları’nın, Heathrow Havalimanı’ndaki iki “slot” (iniş-kalkış) hakkından birini satmak için Qatar Airways ile müzakerelerde bulunduğu haber verildi.

Politis gazetesi Qatar Airways’in Kıbrıs Havayolları’na “hayat öpücüğü” vereceğini; bir aksilik olmazsa Kıbrıs Havayolları’nın Londra’da Heathrow Havalimanı’ndaki iki slot hakkında birinin alıcısı olacağını yazdı.

Gazete ayrıca Kıbrıs Havayolları’nın, basında çıkan bazı haberler üzerine Qatar Airways ile olan müzakerelerle ilgili ayrıntılar verdiğini belirtti.

Habere göre Kıbrıs Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Tonis Andoniu, slotun satışından elde edilecek yaklaşık 15 milyon Euro’nun, şirketin kış döneminde ayakta kalması için gerekli olduğunu vurguladı.

Dizginleri eline aldığı zaman birçok kişinin Kıbrıs Havayolları’nın kapanmasını beklediğini ya da kapanacağına inandığını anımsatan Andoniu, 2014’e başarılı bir şekilde girdiklerini belirterek, şirketin ekonomik sonuçlarının 2014 yılında şirketin sadece sürdürülebilir değil, kârlı da olacağına işaret ettiğini belirtti.

Haberde Rum Başpiskopos İkinci Hrisostomos’un da Kıbrıs Havayolları’na ilişkin iyimserliğini dile getirdiği kaydedildi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.