1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS İÇİN ÖNEMLİ BULUŞ
KIBRIS İÇİN ÖNEMLİ BULUŞ

KIBRIS İÇİN ÖNEMLİ BULUŞ

Bugüne kadar adada kayda geçirilenlerin en eskisi...

A+A-

 

İngiliz üs toprakları içerisinde bulunan Kurion (Kurio) antik kentinde yapılan arkeolojik kazılarda, bazı insan kalıntılarına rastlandığı haber verildi.

Kurio bölgesinde gerçekleştirilen kazıların, M.S. 4’üncü yüzyılda bölgeyi vuran ve yerle bir eden depremden kalma insan kalıntılarını ve diğer kurbanları gün yüzüne çıkardığını yazan Politis gazetesi, Eski Eserler Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, yapılan ön analizlerin, bulunan iskelet kalıntılarının bir çocuğa ve bir bebeğe ait olduğunu göstermekte olduğunu kaydetti.

“KIBRIS’TAKİ EN ESKİ İNSAN MEZARI…”

Öte yandan Fileleftheros gazetesinde yer alan başka bir haberde ise, Baf kazasına bağlı Kritu Marottu-“Ay Yorgi” (Gritmarut- Karaoğlanoğlu) bölgesinde yapılan arkeolojik kazılarda bir insan mezarı bulunduğu ve bunun bugüne kadar adada kayda geçirilen en eski insan mezarı olduğunun düşünüldüğü haber verildi.

Eski Eserler Dairesi’nin açıklamasına dayanarak, Kritu Marottu-“Ay Yorgi” bölgesinin Çanak Çömlek Öncesi Neolitik döneminden kalma olduğunu yazan gazete, bölgedeki temel ikamet döneminin ise M.Ö 7.800’ler civarına tarihlendirildiğini ekledi.

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.