1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “KIBRIS İSRAİLLİLERİN EĞİTİM ÜSSÜ”
“KIBRIS İSRAİLLİLERİN EĞİTİM ÜSSÜ”

“KIBRIS İSRAİLLİLERİN EĞİTİM ÜSSÜ”

Güney Kıbrıs ile İsrail arasındaki ortak hava tatbikatlarının, gelecek yıl artış göstereceği...

A+A-

 

“Israel Air Force” isimli internet sitesine göre, Güney Kıbrıs ile İsrail arasındaki ortak hava tatbikatlarının, gelecek yıl artış göstereceği haber verildi.

Simerini gazetesi “Kıbrıs İsraillilerin Eğitim Üssü” başlığıyla yayımladığı haberinde, hedeflenen şeyin iki ülke arasındaki eşgüdümün kolaylaştırılması, Rum kesiminin, İsrail Hava Kuvvetlerinin düzenli egzersiz (uygulama) yeri haline gelmesi, aynı zamanda İsrail Hava Kuvvetlerine bağlı uçakların Güney Kıbrıs’ta olabildiğince fazla uygulama yapabilmeleri için daimi bir tesis kurulması (foundation) olduğunu yazdı.

Gazete, iki ülke arasında Doğu Akdeniz bölgesinde enerji konusunda son yıllarda ortaya çıkan işbirliğinin, ortak tehditlerle baş edilmesi için, iki ülkenin güvenlik alanında koordine olmaları gereğini aşamalı olarak ortaya çıkardığını da belirtti.

Gazete, İsrail Hava Kuvvetleri’nin 2015 yılında Güney Kıbrıs’ta iki eğitim tatbikatı yaptığını ve hedeflenen şeyin 2016’da daha fazla tatbikat yapılması ve iki ülke işbirliğinin daha da güçlendirilmesi olduğunu yineledi.

Öte yandan gazete, kısa zaman önce “Lefkoşa FIR hattında”, İsrail ile Güney Kıbrıs arasında gerçekleştirilen “Onisilos/Gedeon” ortak tatbikatının ilk aşamasında, İsrail’in “Hornet” filosuna bağlı faaliyet gösteren “Apache Longbow” saldırı helikopterlerinin, Rum kesimindeki “MI-35” saldırı helikopterleriyle eğitim yaptıklarını yazdı.

Tatbikatın ikinci aşamasının ise daha büyük olduğunu kaydeden gazete, buna savaş uçakları, helikopterleri, UAV’lar aynı zamanda kargo uçaklarının katıldığını ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.