1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS-KANADA TİCARİ İLİŞKİLERİ
KIBRIS-KANADA TİCARİ İLİŞKİLERİ

KIBRIS-KANADA TİCARİ İLİŞKİLERİ

Nikos Anastasiadis tarafından da kabul edildiği

A+A-

KANADA’DAN ANASTASİADİS’İN ÇÖZÜM ÇABALARINA DESTEK

Rum Enerji, Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanı Yorgos Lakkotripis ile Kanada’nın Eski Askerlerle İlgili Konulardan Sorumlu Bakanı Julian Fantino’nun hem Güney Kıbrıs, hem de Kanada’da mümkün olursa bu yıl içerisinde ticaret heyetleri oluşturulması konusunda görüş birliği içerisinde olduğu haber verildi.

Simerini gazetesi “Ara Çözüme Kanada İlgisi... Lakkotripis- Fantino Kıbrıs Kanada Ticari İlişkilerin Güçlenmesi Konusunda Anlaşmaya Vardılar” başlıklarıyla verdiği haberinde, Güney Kıbrıs’ta bulunan Fantino ile Lakkotripis arasında gerçekleştirilen görüşmenin ardından yapılan açıklamada, her iki Bakanın da kısa bir süre içerisinde onanması beklenen AB-Kanada ticaret anlaşması çerçevesinde iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin güçlenmesi arzularını dile getirdiklerini aktardı. 

Gazete ayrıca elde ettiği bilgilere göre Kanadalı bir şirketin sıkıştırılmış doğalgaz (CNG) metoduyla Güney Kıbrıs’a ara çözüm olarak doğalgaz tedarik edilmesine ilgi gösterdiğini yazdı.

Habere göre Fantino, Lakkotripis ile yaptığı görüşmede herkesin kazandığı koşulların yaratılması için daha fazla ne yapılabileceğini ele aldıklarını söyledi.

AB-Kanada anlaşmasını iki ülkenin en aktif şekilde değerlendirmesi umudunu dile getiren Fantino, Kanada’nın enerji konularda bir ilgisinin olup olmadığı sorusuna ise her zaman ilgi gösterdiği yanıtın verdi. 

Fantino, Kanada askeri personelinin Kıbrıs’ta (BM Barış Gücü’nde) göreve başlamasının 50’nci yıldönümü dolayısıyla Güney Kıbrıs’ı ziyaret ettiğini de sözlerine ekledi.

Lakkotripis ise görüşmede, Kanada ile AB arasında kısa bir süre içersinde onanacak olan yeni ticaret anlaşması ışığı altında Kanada-Güney Kıbrıs ticari ilişkilerini tartıştıklarını söyledi.

Lakkotripis ayrıca gerek Güney Kıbrıs, gerekse Kanada’da ticaret heyetleri oluşturulması konusunda anlaşmaya vardıklarını, bunun 2014 yılı içerisinde hayata geçmesini umduklarını belirtti.

Gazete Fantino’nun, beraberindeki, Barış Gücü’nde görev yapan 10 eski Kanadalı asker ve Kanada’nın Güney Kıbrıs’taki Yüksek Komiseri Robert Peck eşliğinde Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis tarafından da kabul edildiğini yazdı.

Habere göre görüşmenin ardından konuşan Fantino, Anastasiadis’in çözüm yönünde gösterdiği çabalarına destek belirtti.

Fantino ayrıca Anastasiadis ile Kıbrıs sorununun yanı sıra iki ülke arasında turizm sektörü gibi ekonomi alanlarındaki işbirliği perspektiflerini görüştüklerini belirtti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.