1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “KIBRIS KAYIP YAKINLARI BİRLİĞİ” KURULDU
“KIBRIS KAYIP YAKINLARI BİRLİĞİ” KURULDU

“KIBRIS KAYIP YAKINLARI BİRLİĞİ” KURULDU

Kıbrıs'taki kayıp yakınları, bir birlik çatısı altında birleşip, Kayıp Yakınları Birliği’ni kurdu.

A+A-

Kıbrıs’taki kayıp yakınları, bir birlik çatısı altında birleşip, Kayıp Yakınları Birliği’ni kurdu.

“Kayıpların bulunabilmelerine katkı koyma, katkı koyma ihtimali olanları katkı koymaya teşvik etme ve yeni sistemlerin oluşturulmasını sağlamaya yönelik faaliyetlerde bulunmak” amacıyla kurulan Kıbrıs Kayıp Yakınları Birliği kayıp yakınlarının acılarını bir nebze hafifletmeyi amaçlıyor.

Birlik adına yazılı bir açıklama yapan Fuat Nesip Nalcıoğlu, “Öfkeliyiz, ama biz affetmesini de biliriz. Ancak affetmemiz için, kayıplarımızın bir an önce akıbetlerinin belli olması lazımdır. Ve kayıplarımızı kaybettiren canilerle, bu canilerin arkasındaki devletlerin, bizlerden af dilemeleri halinde, yüreğimiz belki bir nebze onlara karşı yumuşar” ifadelerini kullandı.

Kayıp akıbetlerinin belirlenebilmesi ve bulunabilmeleri için ülkede, bir sistem oluşturulduğuna işaret eden Nalcıoğlu, bu sistemi oluşturanlara ve katkı koyanlara teşekkür ederken, sistemin hem yetersiz hem de yanlış olduğunu iddia etti.

Bu oluşturulan sistemle kayıpların tümünün bulunabilmesinin imkansız olduğunu savunan Nalcıoğlu, katkı koymak için Birliği oluşturduklarını anlattı.

Kayıpların en erken zamanda bulunmasını sağlamak ve buna bağlı gerekli tüm faaliyetleri göstermenin ana amaçlarından biri olduğunu söyleyen Nalcıoğlu, tüm kayıp yakınlarını birlik çatısı altında toplamaya ve kayıpların bir an önce bulunabilmelerini sağlamaya çağırdı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.