1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS KONUSU TÜRKİYE İLE ORTAK MİLLİ DAVAMIZDIR
KIBRIS KONUSU TÜRKİYE İLE ORTAK MİLLİ DAVAMIZDIR

KIBRIS KONUSU TÜRKİYE İLE ORTAK MİLLİ DAVAMIZDIR

KIBRIS KONUSU TÜRKİYE İLE ORTAK MİLLİ DAVAMIZDIR

A+A-

EROĞLU: “KIBRIS KONUSUNDA BİZLERE DESTEK SAĞLAYACAĞINIZDAN VE KIBRIS TÜRK HALKI’NIN HER BAKIMDAN GÜÇLÜ BİR YAPIYA KAVUŞMASI ÇABALARIMIZA DESTEĞİNİZİ ESİRGEMEYECEĞİNİZDEN EMİNİZ”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin 62. Hükümeti’ni kuran Başbakan Ahmet Davutoğlu ve hükümetine başarılar diledi.

Eroğlu, Davutoğlu’na gönderdiği mesajda; “Kıbrıs konusu ortak milli davamızdır. Dışişleri Bakanlığınız döneminde olduğu gibi Başbakanlığınız döneminde de Kıbrıs konusunda bizlere destek sağlayacağınızdan, Kıbrıs Türk Halkı’nın her bakımdan güçlü bir yapıya kavuşması çabalarımıza desteğinizi esirgemeyeceğinizden eminiz” dedi.

Cumhurbaşkanlığından verilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Eroğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin 62’nci hükümetinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak göreve başlaması dolayısıyla Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na bir mesaj gönderdi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu mesajında şunları kaydetti:

“Aziz dostum, Türkiye Cumhuriyeti’nin 62’nci hükümetini kurarak göreve başlamanız dolayısı ile şahsım ve Kıbrıs Türk halkı adına size ve hükümetinize başarılar dilerim. Türkiye’mizin bugüne kadar kaydettiği ekonomik ve sosyal gelişmeleri sizin Başbakanlık döneminde daha da artırarak devam ettireceğinden en küçük bir kuşkumuz yoktur. Kıbrıs konusu ortak ‘Milli Davamızdır’. Dışişleri Bakanlığınız döneminde olduğu gibi Başbakanlığınız döneminde de Kıbrıs konusunda bizlere destek sağlayacağınızdan, Kıbrıs Türk Halkı’nın her bakımdan güçlü bir yapıya kavuşması çabalarımıza desteğinizi esirgemeyeceğinizden eminiz. En yakın zamanda sizleri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde görme dileğimizle saygılarımızı sunarım.”

EROĞLU, TÜRKİYE DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU’NU DA KUTLADI

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, ayrıca Türkiye hükümetinde Dışişleri Bakanlığı görevine getirilen Mevlüt Çavuşoğlu’na da bir mesaj göndererek, kutladı.

Eroğlu, Çavuşoğlu’na mesajında şunları kaydetti:

“Türkiye Cumhuriyeti 62’nci hükümetinde Dışişleri Bakanı olarak görev almanız dolayısı ile şahsım ve Kıbrıs Türk Halkı adına sizi kutluyorum.

Dünyada ve bölgemizde çok önemli gelişmeler yaşanıyor. Zor ama bir o kadar da ulvi bir görevi üstlenmiş bulunuyorsunuz ancak sizin çalışmalarınızı yakından takip eden bizler başaracağınızdan eminiz.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nın Kıbrıs Türk halkı nezdinde önemli bir yeri vardır. Kıbrıs konusundaki çalışmalar bugüne kadar birlikte yürütüldü ve eminiz ki bundan sonra da ele- ele, gönül-gönüle birlikte yürütülecektir. Çalışmalarınızda başarılar, sağlık ve mutluluklar dilerim.”

EROĞLU KABİNEDE İLK KEZ GÖREV ALAN BAKANLARI DA KUTLADI

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye’de ilk kez kabinede görev alan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır  ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli’ye de şahsı ve Kıbrıs Türk halkı adına birer kutlama mesajı gönderdi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.