1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS KONUSUNDA ENDİŞE İÇİNDEYİZ
KIBRIS KONUSUNDA ENDİŞE İÇİNDEYİZ

KIBRIS KONUSUNDA ENDİŞE İÇİNDEYİZ

Ankara'da basın toplantısı düzenleyem Özdağ, "Akıncı, Kıbrıs'ın bir Helen ve Rum adası olması sürecinin önünü açıyor" iddiasında bulundu

A+A-

ANKARA AA

Gaziantep Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı dışındaki tüm muhattaplarının adaya  ilişkin yürütülen görüşmeler nedeniyle endişe içinde olduklarını söyledi.  Özdağ, "görüşmelerin Kıbrıs'taki Türk toplumunun tasfiyesinin önünü açan ve KKTC'nin varlığını tehdit eden bir nitelik taşındığında hemfikir olduklarını" savundu. Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay ile de görüştüklerini  anımsatan Özdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti hükümetinin  Büyükelçi Kanbay'ın Kıbrıs konusundaki önerilerine değer vermesi gerektiğini kaydetti. Akıncı'nın da Türk ve Rum kesimi arasındaki görüşmelere ilişkin kapsamlı açıklamalarda bulunduğunu, "Rumların çatışma  dönemleri dışında hiçbir sivil Türkü öldürmediğini" iddia ettiğini anlatan Özdağ şöyle devam etti:

Akıncı'nın pozisyonu

"Akıncı'nın pozisyonu; Kıbrıs'ta Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıslı Rumlar  değil Kıbrıslıların olduğu şeklindeki kabule dayanıyor ve bu çıkış noktası hatalı  adımların beraberinde gelmesine neden olur. Türklerin azınlık, Rumların çoğunluk  olduğu, Türklerin 1974'ten sonra hakettiklerinden fazlasını aldığını ve bundan  dolayı bir şeyler alabilmek için toprak vermek, egemenlikten vazgeçmeleri  gerektiğini düşünüyor. Böyle hareket edince Akıncı, Kıbrıs'ın bir Helen ve Rum  adası olması sürecinin önünü açıyor."

'Tarih sizi yazsın'

"Akıncı'ya şunu söyledim; 'Siz Sayın Akıncı artık tarihi bir  figürsünüz. Bundan bin sene sonra da Türk tarihi sizden bahsedecek. Tarihe iki  şekilde geçebilirsiniz, devletini ve milletini satan bir hain, devletini ve  milletini refaha, güvene ulaştıran devlet adamı. Bizim tercihimiz sizin ikinci şekilde tarihe geçmenizdir dedim. Dilerim öyle geçer. Akıncı'nın seçim kampanyası  sırasında adaya kimler geldi. Kimler ev ev dolaşıp propaganda yaptı, hangi para  kaynaklarını getirdi, bunların FETÖ ile ilişkileri nelerdir? Bunu, Cumhurbaşkanı  ve Başbakan bir araştırma konusu yapsın."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.