1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS KONUSUNDAKİ GERÇEKLER
KIBRIS KONUSUNDAKİ GERÇEKLER

KIBRIS KONUSUNDAKİ GERÇEKLER

Türkiye ile KKTC arasındaki ilişkiler.. Parayı biz veriyoruz, bizim dediğimiz olur mantığının doğru değil...

A+A-

 

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, “Kapalı Maraş bir film platosu haline çevrilebilir” dedi.

Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Türkiye’de olan Denktaş dün Milliyet ve Vatan gazetelerine gerçekleştirdiği ziyarette Kıbrıs konusundaki gerçekleri paylaştı.

Denktaş, gazete yöneticileriyle bir araya geldiği yemekte yaptığı açıklamada, Rum tarafı ile müzakerelerde en fazla tartışılan konulardan biri olan Kapalı Maraş’ın yerleşime açılması gerektiğini belirtti.

Maraş’ın, Kıbrıs Türk tarafının yönetiminde yeniden inşa edilmesi ve yerleşime açılması tekliflerini Rumların reddettiğini ifade eden Denktaş, bir diğer önerileri daha olduğunu belirterek, “Kapalı Maraş bir film platosu haline çevrilebilir” dedi.

Çözüm için 2024 yılına dikkat çeken Denktaş, “Rumların buldukları doğalgazı Avrupa’ya ihraç etmek amacıyla mutlaka Türkiye’nin kapısını çalacağını, bu sürecin de 2024 yılına denk geleceğini” kaydetti.

Yakında çözüm olacağına inanmadığını belirten Denktaş, Türk tarafının iyi niyetli adımlarına karşılık, Rumların çözüm noktasında adım atmadığına işaret etti.

Türkiye ile KKTC arasındaki ilişkilere de değinen Serdar Denktaş, “Parayı biz veriyoruz, bizim dediğimiz olur mantığının doğru olmadığını” söyledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.