1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. 'KIBRIS' KRİZE NEDEN OLDU!
'KIBRIS' KRİZE NEDEN OLDU!

'KIBRIS' KRİZE NEDEN OLDU!

Türkiye ile Yunanistan arasında 'Kıbrıs' krizi!

A+A-

Kıbrıs Rum Kesimi'nin Akdeniz'deki doğalgaz arama faaliyetleri, Ankara ile Atina'nın da arasını açtı.

Kıbrıs Rum Kesimi'nin, Türkiye’yi söz konusu doğalgaz sondaj çalışmalarına müdahale etmekle suçlayarak, Kıbrıs barış görüşmelerinden çekilmesinden hemen sonra, Yunanistan da Türkiye'ye nota verdi.

Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras dün akşam saatlerinde Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak, kendisine Türkiye’nin Kıbrıs Rum kesimi için yayımlamış olduğu Seyrüsefer Duyurusu’na (NAVTEX) yönelik Yunanistan'ın tepkisi iletildi.

Edinilen bilgiye göre Türk Büyükelçi'ye ayrıca, Yunanistan'ın, Türkiye tarafından yayınlanan seyrüsefer duyurusunu "yasa dışı" gördüğü de vurgulandı.

TÜRKİYE'DEN KARŞI HAMLE

Bu gelişmeden bir gün sonra da Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Kyriakos Loukakis, Rumların müzakere masasından kalkması nedeniyle Türk Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Loukakis, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Muhtar Gün ile bir araya geldi. Görüşmeye ilişkin başka detay verilmedi.

Türkiye'nin "Barbaros" araştırma gemisini de doğalgaz araması için bölgeye göndermesinden duyulan rahatsızlık da iletildi.

Hürriyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.