1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS MÜZAKERE SÜRECİ İLE GELİNEN SON DURUM
KIBRIS MÜZAKERE SÜRECİ İLE GELİNEN SON DURUM

KIBRIS MÜZAKERE SÜRECİ İLE GELİNEN SON DURUM

Kıbrıs Türkü’nün elinde en önemli kart,

A+A-

"KIBRIS TÜRKÜ AÇISINDAN MÜZAKERELERDE ORTAK KONSENSUS VAR..."

Kıbrıslı Türk Müzakereci Kudret Özersay, Kıbrıs Türkü açısından müzakerelerde bir ortak konsensus ya da paydanın var olduğunu belirterek “Bunun daha da bir  güçlendirilmesi önümüzdeki dönemde bizim açımızdan Kıbrıs Türkü’nün elinde en önemli kart, güç olacaktır” dedi.

Son dönemde müzakerelerle ilgili farklı açıklamalar yapılmakta olduğuna dikkat çeken Özersay, doğru bilgilendirme ve biraz da tartışma yapmanın önemli bir ihtiyaç olduğunu söyledi.

Özersay, Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Senatosu ve öğretim üyelerine Kıbrıs Müzakere süreci ile gelinen son durum hakkında bilgi verdi.

Toplantıya, YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Yrd.Doç.Dr. İrfan S. Günsel, YDÜ senatörleri, fakülte dekanları, bölüm başkanları ve öğretim üyeleri katıldı.

YDÜ’den yapılan açıklamaya göre, YDÜ Hastanesi 101 no'lu salonda gerçekleşen toplantının açılışında konuşan YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Yrd.Doç.Dr. İrfan S. Günsel, YDÜ olarak müzakere süreci ve sorunun çözümüne yönelik atılan ve atılacak adımlara tam destek verdiklerini belirterek, toplantının Ada’da inşa edilecek barış ve çözüme katkı sağlayacağı kanaatinde olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Müzakereci Kudret Özersay ve müzakere heyetinin, Kıbrıs sorununun çözümü ve adada barışa ulaşmasında gerekli tüm çabayı ortaya koyduklarını ifade eden Günsel, kendilerine müzakere süreci hakkında bilgi vermek için gelen Özersay’a teşekkürlerini sundu.

ÖZERSAY

Daha sonra söz alan Müzakereci Kudret Özersay, Kıbrıs Türkü’nün şu an içinde bulunduğu süreçte, toplumsal bir konsensusa ihtiyaç duyduğu bir dönemden geçmekte olduğunu ifade ederek, ülkenin iç meseleleriyle ilgili olarak asgari bazı konularda toplumsal konsensus sağlanması ne kadar önemliyse, Kıbrıs sorunuyla ilgili olarak da böyle bir konsensusta ortak paydaya ulaşmak ve toplumun tüm kesimlerinin desteğini almanın, son derece önemli olduğunu kaydetti.

“Her üç Cumhurbaşkanı  döneminde de görev yapmış birisi olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim; bütün söylenenlere rağmen Kıbrıs Türkü açısından müzakerelerde bir ortak konsensus ya da payda vardır ve farklı konularda Kıbrıs Türkü’nün bir ortak paydası vardır. Bunun ileriye nasıl götürüleceğiyle ilgili olarak farklı yaklaşımlar ortaya tabiki konabilir ama ortak payda mevcuttur. Bunun daha da bir  güçlendirilmesi önümüzdeki dönemde bizim açımızdan Kıbrıs Türkü’nün elinde en önemli kart, güç olacaktır” diyen Özersay, son dönemde müzakerelerle ilgili farklı açıklamalar yapılmakta olduğuna dikkat çekti.

Bu kapsamda Rum tarafından açıklamalar yapıldığı ve bu nedenle doğru bilgilendirme ve biraz da tartışma yapmanın önemli bir ihtiyaç olduğunu ifade eden Özersay, şu an böyle bir sürecin içinden geçildiğini söyledi.

Kendilerine bu imkanı sağlayan YDÜ’ye teşekkür eden Özersay, bu güne kadar yaptıkları bu tür toplantıları bundan sonra da yapmaya devam edeceklerini belirtti.

Özersay yaptığı açıklamada, farklı kesimler kadar üniversitelerin de bilgilendirilmesinin önemine işaret ederek, geçmişte olduğu gibi bugün de müzakere heyetinde, müzakere danışma kurulunda ve teknik komitelerde YDÜ'den ve diğer üniversitelerden de akademisyenlerin bulunduğunu ve ciddi katkılar  koyduklarını; bundan sonra da katkı koymaya devam edeceğini kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.