1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS MÜZAKERE SÜRECİNDE GELİNEN SON AŞAMA
KIBRIS MÜZAKERE SÜRECİNDE GELİNEN SON AŞAMA

KIBRIS MÜZAKERE SÜRECİNDE GELİNEN SON AŞAMA

Nami temaslarında Kıbrıs müzakere sürecinde gelinen son aşama ile ilgili bilgi aktardı;

A+A-

 

Nami temaslarında Kıbrıs müzakere sürecinde gelinen son aşama ile ilgili bilgi aktardı.

Temaslarını BRT’ye değerlendiren Nami, Londra programlarının yoğun geçtiğini vurguladı.

Nami, ilk gün İngiltere Adalet Bakanı Simon Hughes ile bir toplantı gerçekleştirdiklerini anlatarak, İngiltere’nin Kıbrıs sorununa daha aktif bir şekilde olumlu katkı koyması gerektiğini, özellikle Rum tarafının süreci etkilemeye yönelik faaliyetlerine karşı sessiz kalmamaları konusunu dile getirdiklerini vurguladı.

İngiltere’nin AB İlişkilerinden sorumlu Bakanı David Lidington ile de bir saate yakın bir görüşme yaptıklarını vurgulayan Bakan Nami, müzakerelerle ilgili yapılan ortak açıklamadan sonra herhangi bir ilerleme olmamasının sebeplerini masaya yatırdıklarını söyledi.

Nami, İngiltere ve Avrupa Birliği’nin üzerine düşen sorumlulukların neler olduğuyla ilgili görüş paylaştıklarını da ifade ederek, Avrupa Birliği’nin Kıbrıslı Türklere yönelik verdiği sözlerin yerine gelmesi ve izolasyonların kaldırılması konularını gündeme getirdiklerini belirtti.

İngiltere’de muhalefette olan partinin iktidara gelmesi durumunda Dışişleri Bakanı olacak ismin de belli olduğunu vurgulayan Bakan Nami, onunla da verimli bir toplantı yaptıklarını anlattı.

Nami, bundan sonrası için medya ile bazı temasları olacağını kaydederek, bu toplantıların ardından Londra ziyaretinin sona ereceğini söyledi.

Londra temaslarının ardından yapılacak olan Brüksel ziyaretinin ise ileri bir tarihe ertelendiğini ifade eden Bakan Nami, Bürksel’deki muhataplarının Ukrayna’ya gidecek olması nedeniyle bu programın yeniden düzenleneceğini sözlerine ekledi.

BRTK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.