1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS MÜZAKERELERİ…
KIBRIS MÜZAKERELERİ…

KIBRIS MÜZAKERELERİ…

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis yoğunlaştırılmış müzakerelerin ikinci tur görüşmeleri kapsamında yeniden bir araya geldi.

A+A-

LİDERLER YOĞUNLAŞTIRILMIŞ MÜZAKERELERİN İKİNCİ TUR GÖRÜŞMELERİ KAPSAMINDA BİR ARAYA GELDİ

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis yoğunlaştırılmış müzakerelerin ikinci tur görüşmeleri kapsamında yeniden bir araya geldi.

Ara bölgede BM Barış Gücü tarafından müzakereler için tahsis edilen binada yer alan görüşme saat 10:00’da başladı.


Cumhurbaşkanı Akıncı, dün müzakere heyetiyle bir çalışma toplantısı yapmış; Cumhurbaşkanlığı’ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, “14 Eylül'e kadarki 6 liderler görüşmesinde, 4 temel başlıkta mümkün olan en fazla yakınlaşmanın sağlanması ve Eylül ayında New York'ta önce 3'lü ardından da 5'li zirvede Kıbrıs sorununun 2016'da çözümü hedefinin gerçekleşmesi amaçlanıyor” denilmişti.
 
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da, 23 Ağustos’ta gerçekleştirilen son liderler görüşmesi sonrasında yaptığı açıklamada, Kıbrıs konusundaki gelişmeleri önemli ölçüde etkileyecek bir döneme girildiğini belirterek, yoğunlaştırılmış müzakerelerde varılacak uzlaşılara bağlı olarak New York’ta bir araya gelmek ve 5’li toplantıya gidecek süreci açmayı istediklerini söylemişti. Akıncı, var olan ayrılık noktalarını mümkün olan en aza indirme çabasında olduklarını da kaydetmişti.

Son görüşmelerinde toplantı tarihlerinde değişiklik kararı alınan liderler bugünden sonra 31 Ağustos, 2, 6, 7 ve 14 Eylül’de bir araya gelecek.

Akıncı, her toplantıdan sonra gerekmedikçe açıklama yapılmayacağını, 7 toplantıdan oluşan sürecin bitiminde, 14 Eylül’de ortak bir açıklama yapılabileceğini de ifade etmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.