1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “KIBRIS RALLİSİNİN” GÜZERGAHI KKTC'DE
“KIBRIS RALLİSİNİN” GÜZERGAHI KKTC'DE

“KIBRIS RALLİSİNİN” GÜZERGAHI KKTC'DE

“KIBRIS RALLİSİNİN” GÜZERGAHI KKTC'DE

A+A-

 Güney Kıbrıs’ta her yıl gerçekleştirilen “Kıbrıs Rallisi” için, bu yıl ayrı bir güzergah belirlenmesinin ve güzergaha, KKTC’nin de eklenmesinin düşünüldüğü bildirildi.

Fileleftheros gazetesi “İşgal Bölgeleri İçinde Kıbrıs Rallisi” başlığıyla aktardığı haberinde, 19-21 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek ralli için Güney Kıbrıs’tan başlaması, KKTC’ye geçmesi ve bitiş için yeniden Güney Kıbrıs’a dönmesi şeklinde güzergah belirlendiğini, ancak bu güzergahın henüz kesinleşmediğini yazdı.

Gazete, Rum polisini ralli için geniş güvenlik tedbirleri alacağını ve rallinin KKTC’den geçmesi olası kısmına önem verileceğini kaydetti.

Yurtdışı televizyon kanalları tarafından da naklen yayınlanacağı belirtilen rallinin detaylarının, Eylül ayı başlarında kamuoyuyla paylaşılacağı ifade edildi.

Gazete, konunun dün, “To Pontiki” adlı gazetede de yayımlandığını ve gazetede, KKTC’deki güzergahın 2,5 kilometre olduğu ve Ledra Palace’tan KKTC’ye geçiş yapılacağının belirtildiğini yazdı.

Haberde, BM ile gerekli temasların yapıldığı ve 1974 Barış Harekatı’ndan bu yana ilk defa böyle bir etkinlik gerçekleştirildiği belirtildi.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.