1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “KIBRIS (RUM) HAVAYOLLARI ŞİRKETİ” TASFİYE VE SATIŞ AŞAMASINDA.
“KIBRIS (RUM) HAVAYOLLARI ŞİRKETİ” TASFİYE VE SATIŞ AŞAMASINDA.

“KIBRIS (RUM) HAVAYOLLARI ŞİRKETİ” TASFİYE VE SATIŞ AŞAMASINDA.

“Kıbrıs (Rum) Havayolları Şirketi” tasfiye ve satış aşamasında.

A+A-

“BÜTÜN MAL VARLIĞI SATILDI, ELİNDE SADECE ADI VE AMBLEMİ KALDI”

“Kıbrıs (Rum) Havayolları Şirketi”nin “kurtarılmadığı” ve mal varlıkları tasfiye edilerek, kapatılmakta olduğu haber verildi.

Haravgi “Kıbrıs Havayolları’nı Tasfiye Ediyorlar... Benzeri Görülmemiş Mat Prosedürler... Ulusal Hava Taşımacılığı Şirketinin Mal Varlıklarını El Altından Bir Bir Satıyorlar” başlığıyla manşete çektiği haberinde, Anastasiadis hükümeti tarafından atanan şirket yönetim kurulu başkanı Tonis Andoniu ve yönetim kurulu üyelerinin asıl görevinin şirketi tasfiye etmek olduğunun anlaşıldığını yazdı.

Anastasiadis hükümetinin bu planının gizli kapaklı ve “mat” (şeffaf olmayan) prosedürlerle tamamlamakta olduğunu yazan gazete, Avrupa Komisyonu’nun, kurtarma planı kapsamında şirkete devlet katkısı yapılmasına olumlu cevap vermeyeceğinin uzun zamandır bilindiğini kaydetti. Haberde, “Hükümet Avrupa Komisyonu’na, şirketi hayatta tutmak istemediğini bile iletmiş olabilir” ifadesine yer verildi.

Rum Havayolları Şirketi’nin 2013’te 32 milyon Euro olan toplam zararının 2014’ün ilk beş ayında 16 milyon Euro’ya ulaştığını vurgulayan gazeteye göre şirket, ilk defa halka detaylı gelir-gider, kar-zarar raporu açıklamadı.

Gazete, Heathrow Havaalanı’ndaki ikinci slot hakkını 15 milyon Euro teklif eden Quatar Air’a değil de 6.1 milyon Euro’ya Middle East Airlines’a sattığını ve şirketin bu satış konusunda da kamuoyuna karartma uyguladığını yazdı. Heathrow’daki son slot hakkının da satılmaya çalışıldığını yazan gazete bu satışın temmuz ayında gerçekleşeceğini kaydetti.

“Kıbrıs Havayolları Şirketi”nin mal varlığının neredeyse tamamının satıldığını ve şu anda adından ve ambleminden başka hiçbir şeyi kalmadığını savunan gazete, şirketin malı olan bir uçağın birkaç aydır Larnaka Havaalanı’nda park halinde bulunduğunu belirtti.

Gazete, şirketin sahibi olduğu bu uçağın elinde kalan tek uçak olduğunu, bunu da kiralama yöntemiyle kullandığı diğer 5 uçağından birinde sorun olması halinde uçuşun gerçekleştirilebilmesi maksadıyla tedbir amacıyla tutulduğunu yazdı. Gazeteye göre, uçağın 1,5 milyon Euro’ya ulaşabilecek teknik bakımı ise ısrarla yaptırılmıyor.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.