1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KIBRIS (RUM) HAVAYOLLARI'DA SONA YAKLAŞIYOR...
KIBRIS (RUM) HAVAYOLLARI'DA SONA YAKLAŞIYOR...

KIBRIS (RUM) HAVAYOLLARI'DA SONA YAKLAŞIYOR...

Havayolunun ömrünün sona erdiği mesajı...

A+A-

 

"Kıbrıs (Rum) Havayolları”nın geleceğinin olmadığı ve sona yaklaşıldığı bildirildi.

Alithia ve diğer gazeteler, Rum Meclisi’nin iki komitesinin dün yaklaşık 7 saat süren toplantılarında, “Kıbrıs (Rum) Havayolları”nın içerisinde bulunduğu durumu ortaya koyduklarını ve komite toplantılarının havayolunun ömrünün sona erdiği mesajını verdiğini yazdı.

Gazete, “Kıbrıs Havayolları Sona Daha Da Yakın – Geleceğinin Olmadığı Dün Mecliste Netleşti” başlıklarıyla verdiği haberinde, Rum Maliye Bakanı Haris Yeorgiyadis ve diğer tüm ilgili tarafların meclis komite toplantılarında belirttikleri görüşlerle, şirketin geleceğinin olmadığını ortaya koyduklarını yazdı.

Habere göre, Yeorgiyadis, hükümet olarak en kötü senaryo olan şirketin kapanması senaryosu için de hazırlık yaptıklarını belirtirken, şirketin bugünkü durumundan dolayı AKEL ve DİKO’yu suçladı.

AKEL ve DİKO’nun zamanında şirkete yatırımcı bulmadıklarını ve devlet bütçesinden 90 milyon Euro aktardıklarını ifade eden Yeorgiyadis, devlet bütçesinden bu paranın verilmesinin haklı sebepleri olduğu konusunda AB Komisyonu’nu ikna etmeye çalıştıklarını ifade etti.

Yeorgiyadis, komisyonun ikna olması ihtimalinin “neredeyse sıfır” olduğunu da belirterek, bu parayı devlete iade edemeyecek olan şirketin kapanmasına ise kesin gözüyle bakıldığını sözlerine ekledi.

Gazete, toplantıda söz alan diğer yetkililerin de şirketin kapanmaya doğru gittiğini doğrular açıklamalarda bulunduklarını yazdı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.